logo
 NYHETER

 

Nu har tiden runnit iväg. Hösten gick i rasande fart. Jag har inte tackat alla som varit här i sommar. Vi hade det roligt på jobbet. Med bacillen i samhället så visste man ju inte vad det skulle bli men det var många som kom och vi kunde hålla avstånd , sprita och ändå rida/köra.

Vi fick säga farväl till flera av våra arbetskamrater som föll för ålderstrecket med krämpor. Avsparkade sträcksenor har vi också tampats med. Fick ta bort vår fina Harry men ska försöka få hem en ny ponny som ska axla hans mantel.
Eleverna på ridskolan verkar ha kul och vill lära sig mycket då är det kul att jobba. Flera vill köra par och utveckla sig och sina hästar. Jag är tacksam för att de vill ha vår hjälp.

Tävlandet blev ju inte så mycket av pga Covid men när vi väl kunde tävla så var vi iväg med fyrspannet på två svårklass tävlingar. Klarade det med väl godkänt och är nu kvalade till SM och att få åka ut internationellt. På vårt Distriktmästerskap så vann vi med Dinkel och Cimbus och var även med i vinnande laget i Gotlandsmästerskapet. Laget bestod av mig och två av mina elever som körde så bra och i laget som tog silver så fanns ännu en elev med från Hästeriet. Så kul! Ett kvitto att tränaren kanske inte är så dålig på sitt jobb 😉 eller vad tycker ni?

Nu kommer lägren ut och sommarridskolan är på gång. Vi jobbar på i snön, geggan, isen eller vad det nu blir och tuffar vidare.

Ha det gott så länge!

 

 

TIDIGARE NYHETER

 

 

Tack för den här sommaren!

Vi trodde att ni inte skulle få komma till ön men det blev inte så. Ni fick komma! Så många som velat rida hos oss och vi fått plats men också många vi får sagt att vi har fullt. Jag hoppas att ni vill komma en annan gång.

Sommarens väder var perfekt för hästarna. Lagom varmt så de orkade jobba och vi också.
Nu är vi trötta för den paus vi brukar ta på våren fick vi hoppa över så nu har vi stängt från 16 augusti till 7 september. Ni får gärna höra av er men maila eller skicka ett sms så svarar jag när jag kan under dagen.
Ridskolan ska igång vecka 38, mer info under den fliken.

Tävlandet har det ju inte varit mycket med men vi for iväg 5 augusti med fyrspannet till Åstorp och gjorde insats efter vår plan. Körde igenom utan att bli eliminerade och fick även en artikel i Ridsport skriven om oss.

Ha det så gott!
Nu ska jag vila 😊

 

 

Hej i vårsolen!

Nu är våren här och vårbruket igång. Hästarna flyttade ut i vårhagarna och de bara njuter. Ovetandes om den lilla bacillen som ställer till det. Det känns såklart i vår omsättning och detta år kommer bli lika tufft ekonomiskt som 2018 och 2019 med torkan. Tack alla. Inte alltid lätt att leva med och av naturen men det ingår som bonde. Gilla läget bara ;)

Påsken blev inte som vanligt. Endast några privatlektioner i ridning och körning. Vi hade öppen bana istället för cm hoppning som deltagarna hade kul med.

Inför restrande år så håller vi igång som vanligt och har hoppet uppe. Planerar att köra lägren och sommaren som planerat om det inte kommer nya restriktioner.

I dessa tider så kom ett mail med en fin bild. Den har vi tillsammans gjort till ett presentkort som du kan köpa på valfri upplevelse eller på valfri summa. Ett år gäller den och ställer coronan till det så ordnar vi till något annat

Nu ut i solen och jobba. Mocka skit i hagar och stall, Bea rider unghästar och jag vimsar runt.

Ha det gott!

 

 

Hej och hej igen!

Här var det länge sedan vi uppdaterade. 2019 var ett bra år med ridningen men allt det andra som hände kan vi glömma. Återigen torka så hästarnas foder torkade bort. Spannmålet växte men inte gräset, så detta år blev det första år då vi varit tvungna att köpa in grovfoder, ca 15 ton fick vi köpa in.
Många var här och red på sommaren och det är vi så tacksamma för. Vi gick redan på knäna efter torkan 2018 men som tur var fick vi nästan normalskörd på spannmålet så vi klarade guldpengarna kvar i plånboken. Puh.

Två tävlingar internationellt blev det men inget SM. Supergroomen Stefan ramlade nerför en stege mitt i juli så vi fick stanna hemma. Vi ligger ändå på 17:e plats i världen på FEI Top Drivers pony pair 2019. Så kul när vi inte kunde tävla det vi planerat.
Vi fick även vatten läcka i rören fram till huset när Stefan var skadad. Jag fick jobba både mina och hans timmar i stallet men som tur va så kunde han köra traktor med sin onda axel.
Här ser man vad man är sårbar som litet familjeföretag. Tur att vi har hjälpsam personal och barn som ställde upp.

Hösten kom med regn och vackra dagar. Ca 75 ridande och en körgrupp såg sitt ljus denna termin. Ridskolan gjorde vi om så det finns tre alternativ man kan välja mellan. Ridskolegrupp med dressyr och hopp, ren dressyr och hoppgrupper. De som rider känner sig nöjda med detta upplägg. Jag blev nästan frisk från den sjuka jag har haft sedan oktober 2018 men den är på gång igen. I mellandagarna fick vi ta bort vår hund, Stina. Den lilla svarta hunden som har stått och mött er i hundgården. Fick en bakterie som slog ut njurarna. Vi saknar henne så.

Nu hoppas vi att 2020 blir bättre och att vi kan hyra ut den lilla stuga vi renoverat upp. Så nu kan ni bo här nära hästarna.

Ta hand om varandra!

 

 

 

Nu är våren här eller? Här regnar det och allt blir geggigt men bara det blir vatten till marken så det kommer att växa nästa år så får det gå. Trädgården är helt gul och snödropparna sticker fram och så kommer det lite snö emellanåt.
Vi tränar på till första tävlingen i april, kör in hästar, rider och har lektioner.
Som sagt, det är som vanligt. Vi ser fram emot vår teorikväll med Johanna, Gute Equiterapi, den 20 mars då vi ska prata om hästens muskler. Vi slår ihop grupperna, förutom de minsta ryttarna, så lär vi oss mer. 18.30 är det samling i ridhuset.

Vi kommer stänga hela Hästeriet den 15 mars pga begravning. Vill man hjälpa oss med stallskötsel så är ni välkommen. Vi tar tacksamt emot hjälp denna dag.
Fram till den dagen går allt så sakta, jag glömmer saker så ha tålamod med mig och återkom gärna om du inte får svar.

Nu gläds vi åt att ljuset kommer tillbaks och så tar vi hand om varandra och de älskade djuren, hästarna! Maria

 

 

 

Nu så är jul och nyår avklarat och en ny termin börjat. Några nya elever har börjat och några har slutat så som det skall vara. En teorikväll med tema hästens muskler anordnas i mars med Johanna Modig, Gute Equiterapi. Förra träffen med Johanna som handlade om skelettet var uppskattat så nu kör vi vidare på hästens anatomi. Påsklovet har sina aktiviteter och terminen avslutas med Tårtkalaset! Vi skall även fira att vårt ridhus är 10 år! Den 8 juni blir det av. Vad vi skall hitta på är ännu inte klart.

Bea har hoppträning en gång i månaden se under ridskolan och Maria ska få igång körträning igen.

Snön har fallit över natten men nu regnar det så det smälter raskt bort igen. Hästarna gillar inte blasket men de leker gärna i hagarna. De yngre håller igång de äldre.

Sommarlägren är äntligen på gång. Fick ordning på min tävlingstermin så nu så. Vi har inte så många dagläger utan vi satsar vidare på sommarridskolan som har inneburit bra arbetstider för hästarna och personalen.

Vi jobbar vidare men allt går trögt för jag har haft en förkylning ända ifrån oktober som ännu hänger i men nu så börjar det blir bättre. Ska iväg och träna igen för Daniel i februari och papper, papper och pappersarbete.

Ha det gott allihopa så synes vi!

 

 

Hej allihopa!
Nu är det jul igen och vi kommer att ta det lugnt och ha stängt 24 och 25 dec, 31 dec och 1 jan 2019. Här faller snön och jag sitter på kontoret och sliter med siffror som måste stämma. De gör ju inte alltid det upptäcker jag.

Det blir en cm hoppning och körträningsdag under lovet. Annars har vi privata alternativ att erbjuda. Välj på lektioner och uteritter/häst och vagn.

Vi har fått tagit bort Polis, Semlan och Harry. Så tråkigt men så är det. Gör alltid lika ont i hjärtat.

Ridskolan startar igen vecka 2. Elever slutar och kommer till men ni är ca 73 stycken som rider här. Jättekul.

Ha det nu så gott i jul och nyår önskar Stefan, Beatrice och jag!

 

Hösten är här!

Efter en tuff sommar men torka och oro för fodertillgången så har jag helt tappat bort att uppdatera hemsidan men då får jag berätta lite kort vad som hänt från juni månad till nu i september.

Juni: många har varit här och ridit denna månad. Både uteritter och lektioner. Jag var i Tyskland och tävlade. Slutade på 22 plats tror jag. Tyvärr var Dinkel riktigt sur på dressyren så det ville sig inte men i precisionen blev vi 10:a och maraton 17 plats, Inte illa när man tävlar mot Europas bästa ponnyparkuskar.
Torkan är igång och det blir brunt i vissa hagar men russen är runda och goa ändå. Undrar vad de levde på?

Juli: Ännu fler är här och red i sommarridskolan, uteritter och privat. Så roligt!
Betena blev ännu brunare men vi stängslade in mer skogsbeten så vi inte behövde stödfodra. Där jobbade Stefan bra!
Iväg på SM och kom hem med SM GULD !!!!! Efter en 4:e plats i dressyren nästan 10 straff efter dressyrvinnaren så kör jag in det i maraton och blir slagen med 1/10 straff. Knappt 2 sek! Ligger tvåa inför sista momentet som är precision och där kör jag 0 i koner men får 6 tidsfel och när den som leder kör in så har hon 13 straff ner till mig men något händer och hon kör sakta och rev flera bollar så jag vann. Så roligt!

Augusti: säsongen blir längre och längre. Vi hade gäster ända fram till vecka 34 så häftigt. Vi är så tacksamma för att ni tycker om att komma hit. En enkel personalfest med god mat och trevligt umgänge för att fira att vi fixade den här sommaren med. Tjejerna har varit så duktiga och hästarna som fixade att jobba i 30-35 graders värme ! de är de verkliga hjältarna.
Nu tog jag några veckor lite lugnare, läste bok och låg sjuk. Sjuk var jag så gärna för det regnade !!! Så nu växer det på åkrarna igen.

September: Ridskolan kom igång vecka 38 och så roligt med ca 75 st ridande i år. Välkomna!
Hästarna vill igång efter att de fått vila i några veckor och ätit gott gräs efter allt regn.
Åkte på en trip till Vinslöv och tävlade med Dinkel och Cimbus och vi vann!
Nu är det bara att träna vidare.


Ja så här blev det. Ha det så himla bra och vi ses!

 

Oj oj oj... Här har dagarna sprungit iväg. Det är ju juni redan. Gabby har fått en fin liten kille som ska heta Skradarves Dobby så nu går de tillsammans med Dimone och Diwalla. Vi har kört in, ridit till och tränat våra egna hästar. Bea har startat en liten hopptävling och själv har jag varit i Danmark och kört mig till en fjärdeplats. Tårtkalaset är genomfört med femkamp och knytkalas. Många goda tårtor blev det. Det börjar fyllas på i sommar ridskolan men vi sätter in flera grupper om det blir många reserver. Uteritterna har ännu platser så bara att ringa. Nu går vi in i sommaren vi får hoppas på regn annars så blir det inget bete. Vi ses :)

 

 

Hej hopp i galopp! Jisses vad tiden springer iväg. Redan mars! Vad har hänt på gården då. Ridskolan i gång nytt info kommer på ridskolesidan. Jag har fått ändra de veckor vi skall vara stängda eftersom min tävlingstermin har ändrats. Påsklov på gång och tre ridläger i sommar och uterittsdatum är klara . Bara att kika in under de aktuella sidorna. Sommarridskolans datum är klart! Yipee!! Kolla även in våra extra träningar i dressyr och hoppning. Kom ihåg att utnyttja din friskvårdpeng om du vill rida.

Snön ligger vit och fin och när den smälter är jag glad att vi kan sätta plogen i marken och plöja ner allt bajs som göms.

Vi kommer att kolla över alla våra priser och göra ändringar under våren. Våra leverantörer höjer men inte vi med våra priser ut mot er så då blir det inte så bra. Bara så ni vet att det händer.
Nytt är att vi ska få ordning på vår lilla stuga här på tomten och hyra ut den som bo på hästgård. Jag hoppas ni tycker det är lika bra som vi.

Jag har varit iväg på landslagsträning med varierat resultat. Rekommenderar inte att sova ca 3 h i en kall lastbil, man fryser, fastän jag hade lite värme på (som säkringen small lite då och då), tre filtar, underställ men det tredje passet blev riktigt bra. Lite saker att åtgärda både med mig och hästar. Ett råd och tips, frångå aldrig dina rutiner. Det gjorde jag och det blev inte bra. Nu kan man bara skratta åt eländet och inte göra om det.
Hem åkte jag med en sträckt vadmuskel så alla här hemma har fått jobba medans jag går omkring och haltar.

Ha det gott och hoppas ni slipper snor och hosta!

Nu har vi en gilla sida på FB!

 


 

Ett år till kan snart läggas till handlingarna. Att titta i backspegeln och se vad som har varit bra och mindre bra, se vad vi skall hitta på till nästa år eller skall vi fortsätta som vanligt? Frågorna och svaren är många men när vi går där och mockar så kommer mycket klokt fram.
Nu låter det som att vi kommer ändra massor men... nä!
Vi jobbar på med ridskolan, sommarridskolan, uteritter, köra/rida in hästar, körturer och privatlektioner. Vi hoppas ni vill vara med oss nästa år med?

Hösten har varit tung. Havder, Hajder och Dehli fick lämna oss pga krämpor men det tuffaste av allt var Artchi. Tarmvred akut och när jag hittade honom på morgonen så var det för sent. Nu är han i himlen med alla mina andra goda hästvänner och har det bra. Det är inte alltid ros och glädje i detta jobb. Många tunga beslut och ibland måste du ta dem riktigt snabbt, finns inte tid till att gå och fundera om du kan göra något mera och försöka. Men men sånt är livet.
Under våren skall vi uppdatera vår hästsida med andra bilder och våra nya hästar.

Ridskolan är slut för terminen och vi börjar nästa år vecka 2. Finns platser kvar att hoppa in. Jag jobbar på med ridlägerveckorna, får inte riktigt ihop det med tävlingar än. Då vet ni som undrar varför det aldrig kommer ut info.

Cm hoppning blir det under jullovet och hoppdag den 27 december.
Mer info under ridskolefliken.

Då får vi hoppas ni får en bra jul och nyårshelg. Vår kommer gå i lugnets tecken. Ska bara ha lite privatlektioner och de aktiviteter ovan.
Ska även fundera på att skapa en VIP grupp på FB som man kan abonnera på och följa oss på tävlingar och i min dagliga träning. Vad tycker ni?

God jul och Gott Nytt År på er!


Oj oj oj oj oj…..
Tiden går och hemsidan har jag glömt bort, nästan. Efter ett SM där allt gick uselt i precisionen och inget VM så åkte jag hem, tjurade, analyserade, jobbade och tog lite halvsemester. Då glömde jag ju hemsidan så klart.
Ridskolan kom igång vecka 38 och vi är nu ca 60 stycken som rider här. Både barn och vuxna. Ca 10 elever fler än förra året. Tack för att ni vill komma hit. Någon grupp skall ännu rida igen från våren men vi fixar det snarast.

Körhästarna har fått lite minivila och inkörningshästarna står här i hagarna och väntar på att få jobba. Bea rider och vi försöker få ordning på våra unghästar.

Jag letar även efter en ny tredje häst och ringer runt och kollar vad som finns. Har du någonting?

Uteritter fixar vi när tid finns så hör av dig bara.
Träna körning, samma där, ring så bokar vi en tid och tränar det du behöver. Jag är just nu körtränare i ett projekt i Hemseortens rid och kör klubb. Där kör ca 7 kuskar på 4 gånger under hösten. Jättekul att få vara med i det projektet.

VI har just nu kö på inkörningshästar men mot våren finns det plats.

Höstlovet händer det saker och snart är det ju jul ! Nä inte än förresten först skall vi ha en ljuvlig höst.

Ha det gott alla och hoppas vi ses!


 

Nu är våren här och med den några stareurar, snö och kallt men sedan är solen framme igen. Hästarna njuter av solen och ligger mest och dåsar.
Vi har haft datorhaveri i mars så ni som har mailat och gett mig förfrågningar om läger, körningar m.m. så hör av er igen. Jag har ingenting kvar av våra konversationer.

VI har varit i Holland och tävlat. Tyvärr inte med några strålande resultat och lite sjukdom på vägen hem bland de tvåbenta med akutbesök. Allt är bra med sjuklingen men vilken pärs. Det blev en tråkresa men då kan ju alla andra resor bara bli bättre.
Vi har snart fullt på de läger som vi ska ha och sommarridskolan börjar fyllas på. Skräddarsydda uteritter bokas in så det blir nog fart på gården i sommar ändå även om vi har gjort om allt.

Vi rider nu in två hästar varav en skall visas på tre års test. Vi håller tummarna för att det kommer att gå bra.
Flera hästar skall komma i maj för inkörning efter att vi varit i Danmark och försökt komma närmare vår dröm, VM.

Ja som ni ser det är som vanligt och det finns alltid plats för er om ni vill hit och köra eller rida.

Hoppas vi ses!


 

Jisses nu händer det grejer. Körträningarna ska komma igång. Se på sidan Körning för vårens datum. Alla kan vara med, nybörjare till tävlingskusk. Om du har egen häst eller om du behöver hyra.
Nu är det landslagsträff både i telefon möten och avsutten träff i Göteborg i februari. Jag tränar som en tok och lagt upp träningsschema och tävlingsschema. Mycket schema blir det.
Info om vårterminen ligger under Ridskolan och info om påsklovet. Kolla in om du kan vara med på något.
Nu ut och jobba och köra häst :-)

Ta hand om varandra.
Maria


 

Hej och go fortsättning!

Nu äntligen har jag fått ordning på min sommar och den bjuder på stora förändringar pga min satsning till VM i sportkörning.

Vi kommer inte ha så många läger under 2017 utan vi kommer att satsa på sommarridskola istället. Allt för att vi skall få det att funka när jag måste resa bort och tävla mitt i juli och augusti.
De läger vi har är ett 5 dagars, 6 dagars med övernattning och en vuxen helg. Vi kan ha platser kvar på ett familjeläger 4-9 juli utan övernattning men än så har ingen backat ur där.

sommarridskolan kommer det att finnas flera olika nivåer så man skall kunna passa in någonstans och kunna utvecklas. För barnen har vi lagt det så man både skall få fixa hästen innan och efter lektionen. Det kommer även finnas tid för privata lektioner så man kan fixa fler pass under dagen men tyvärr har vi ingen mat på gården men det finns ställen i närheten och vi har micro i köket ;-)
Om ridpassen blir fulla så fixar vi bara fler tillfällen. Gå gärna med i vår grupp på Facebook så får du koll på vad som händer. Vi hinner inte alltid få in det på hemsidan så snabbt. Uteritterna fortsätter som vanligt.

Skickar även med en förfrågan om stöd för min satsning. Antingen med en slant där man får nyhetsbrev eller så har jag en väggalmanacka till försäljning.

Hoppas ni kan hitta något som passar er och era barn. Jag behövde ändra på allt för att min dröm om VM skall kunna gå i lås.

Ha en go vår :-)
Maria , Bea, Stefan och hästarna

 


Vill du vara med på vår resa
till VM 2017 i körning?

Vi är med i landslaget i körning med vårt par bestående av russen Dinkel, Cimbus och Hajder. Vi har även ett påläggsruss till i stallet, våran Diesel. 
Vårt mål är att ta oss till VM 2017, delta i NM 2017 för att försvara vårt individuella silver och sikta på en placering på SM 2017. Under 2017 tänker vi åka till Tjeckien, Holland, Danmark för att kvala till VM.

Körning är en sport med elegans, tradition men även fart och fläkt. Samarbete i vårt lag är A och O för att vi skall nå framgångar. Detta är en kostsam sport och vi skulle vara mycket tacksamma för all hjälp vi kan få om du kan sponsra oss med ett årligt belopp.

Vad får du för att du hjälper oss med en summa?

Jo vi skickar nyhetsbrev en gång i kvartalet där vi berättar om hur tävlingar, träningar och lite annat som kan hända när man gör något sådant här. Ditt namn kommer även upp på skylten i ridhuset.

Vi har väggkalendrar att sälja för 250 kr/ styck.

Sätt in valfritt belopp eller kalenderbelopp på Bg 5298-9837 eller
swisch 123 231 32 45.
Skriv namn, adress och mail om du vill ha nyhetsbrevet.

Ha det så gott och tack på förhand!
Maria och Stefan

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu är det jullov på ridskolan och hästarna har det lugnt och skönt. Stallet är öppet så man kan komma hit för privatlektioner, uteritter eller att bara hänga här. Vecka två kör ridskolan igång igen.
Upptakten inför vårens stora satsning från min sida har börjat, VM nästa. Vinterträningen är igång och jag jobbar för fullt med att fixa sponsorer och att sälja vår almanacka som kommit i dagarna. Köp gärna den, den blev riktigt fin, då hjälper ni mig en bit på vägen

En häst till har blivit inkörd och vi ska få igång fler av våra egna att köras. I vår kommer vi också igång med körträningar så det blir fler tillfällen att bli en bättre kusk. En körgrupp har startas så vill ni köra, hör av er.
Salama har visat att det inte är kul med ridskolan längre och vi har hittat en underbar familj till honom där han kommer att trivas. Argo har fått åka iväg på ett studiebesök till en tjej som ska ha han i några år sedan kommer han tillbaka för att jobba.

Sommarens planering har inte kommit ut som ni ser och det finns en anledning. Den anledningen är VM. Beatrice och jag har nu bestämt att vi lägger om hela vår sommarverksamhet. Läskigt men nödvändigt.
Vi kommer att satsa på sommarridskola istället för alla läger. Du bokar bara in de gånger du kan rida de veckor du är här. Vi ska ha olika nivåer för både barn och vuxna så ni skall kunna hitta ridning som passar och där man kan utvecklas bäst. Privatlektionerna kommer vi att ha kvar och även våra uteritter. Där ändras det ingenting. Jag sitter just nu och jobbar med ett schema hoppas att det ska vara klart till nyår men med 40 hästar på gården så är det lite svårt att hinna med ibland.

Ha det nu gott över alla helger :-)

 

 

Hej!
Nu rinner tiden iväg och ridskolan skall igång denna vecka. Ca 60 elever kommer att rida hos oss denna vinter och vi hoppas det dyker upp flera. Platser finns.

Höstlovets aktiviteter är bestämda titta under ridskolesidan.
Ismon och Drink har nu hittat nya ägare. Vi önskar dem all lycka och att de kommer trivas med mina älsklingar.

Nu varvar Bea och jag tiden med att fodra, mocka, rida/köra till hästarna, ha lektioner och träningar. Vi skall försöka få igång en introduktionskurs i körning och fler träningar på helgerna. Info kommer.

Många hör av sig om privata lektioner, träningar och uteritter. Mycket roligt att ni är nöjda med det vi gör och att ni kommer tillbaka.

Tugg och Gry har vi fått i par så nu ska vi träna så vi kan ut och köra den megastora vagnen.

Ett SM var jag iväg på. Kändes helt ok men körde bort mig i maraton och blev eliminerad när jag glömde en port i ett hinder men i precisionen rev jag bara en boll fastän det sladdade som tusan. Det var en go känsla, hela säsongen har jag tagit ner ca 5 bollar varje gång. Nu ska vi träna hela vintern för att kunna kvala till VM !! nästa år.

Ha en go höst och hoppas vi ses!

 

 

Hej nu rullar sommaren på. Ridlägren är igång och vi tar privatlektioner och skräddarsydda uteritter när det finns möjlighet.
Det är ännu gott om plats på de fasta turerna så hör av er om ni vill hänga med där.
VI tänkte åka en sväng och tävla igen. Nu är det Danmarks tur. Vi åker den 19/7 och kommer hem igen 25/7. Under den här tiden så ring eller sms:a gårdstelefonen 0720 412830 så tar tjejerna hand om er.

Vi har fått låna in en c-ponny, Zolino, en äldre man som vill ha något att göra. Cassiopeia har blivit såld och har det bra och även Ismon ska kanske få åka över till fastlandet.

Nu får solen stråla och flugorna flyger med den. Bli gärna medlem i Marias Hästeri på Facebook där vi visar mer vad som händer här på gården under året.

Ha det gott alla :-)

 

 

Hej! Nu är midsommar över och sommaren med bad och lata dagar börjar på riktigt. Jag hoppas ni vill komma hit och avbryta dagen med lite ridning/körning.
Här är lägren igång och flera privatlektioner har vi även hunnit med. Vi har ännu gott om plats på våra fasta turer så ring gärna. Många beställer skräddarsydda turer, jätteroligt. Det finns plats för mer.
Ibland har jag svårt att svara så tveka inte att prata in på telefonsvararen. Vi ringer upp dig senare.
Nu kan ni betala med Swish eller kort så ni slipper ha med er kontanter.

En ny liten häst har vi köpt in. Pralinen men allmänt kallad Rocky, Pralle eller Rulle. vi kan inte bestämma oss men han är en riktigt trevlig individ.
Cassiopea (Cassi) har blivit såld och har nu blivit dressyrhäst på riktigt och det mår hon jättebra av. Drink har även han åkt iväg och ska se om han kan få bli familjehäst. Han tyckte inte jobbet var så kul men istället skall Harry bli vår så det händer lite i "hästparken".
Vi hinner inte riktigt uppdatera detta på hemsidan just nu under sommaren bara, så hoppas ni har förståelse för det.

Mitt tävlande gick inte så bra sist. Hästarna var inte med på det hela. Egentligen var de med men de var för taggade så dressyren gick på två röda sekunder. Inge bra, man får inga poäng då. Maraton gick bättre. Cimbus började gilla att gå i vatten så det kan bara bli bättre. I precisionen så glömde jag en port men kom ihåg den men tappade sekunderna. Drebkau var inte min tävling men vi ska försöka ta oss till Dronninglund i Danmark är om några veckor. Håll tummarna för oss då.

Välkommen till oss nu under sommaren!
Hoppas vi ses!

 

 

Nu springer tiden iväg och våren har kommit med stormsteg och snart är ju sommaren här! Oj oj oj.
mVad har vi gjort sedan sist? Jo varit i Holland och tävlat och kommit på 10:e plats, blivit tvåa i Vaggeryd och även DM trea. Träningen börjar ge resultat.
Nu ska vi flytta hästarna till bete och de börjar känna av att det är något på gång. De har gått i hagarna i skogarna runt gården men nu ska de iväg till hagarna längst bort. Så de kommer att vara tjocka och fina när ni kommer hit.

Uteritter har vi haft lite under våren och det är jättekul att ni hittar hit under denna årstid när det inte är så mycket flygfän. Otroligt vackert med alla vitsippor och nu alla orkidéer. De fasta turerna börjar bokas lite och det är bra att ni är i tid. Då kan vi verkligen garantera att ni kommer med.
mRidlägren är fulla förutom någon enstaka plats på första fem dagars lägret och sista fyrdagars. Det kan ännu hoppa av gäster så fråga även om det står att det är fullt.

Tårtkalas har vi hunnit med och vad tårtor vi åt! Vi firade ordentligt vår ridskoleavslutning. Nu startar ridskolan igen i september. Har inte bestämt riktigt när än. Måste kolla hur det blir mot SM:et som körs i september. Info kommer under sommaren.
mVi tänkte ta det lite lugnare men vi har en Tyra här för inkörning och Bea håller på att rida en häst inför tre årstest. Vi får hoppas det kommer att gå bra. Hade varit jättekul.
Nej ut och jobba igen och köra häst.

Vi ses väl senare!
Maria

 

Januari är på väg att ta slut och ridskolan är igång igen. Några nya elever och några som tyvärr har slutat men så är det.

Nu jobbar vi på för att det ska bli roligt och lärorikt.

Strimma är tillbaka för inkörning och Dinkelsson är i vagn och förbereds inför sitt bruksprov. Tävlingshästarna tränas i snön och ute i hagarna busas det som aldrig förr nu när snön kom. Förresten inte så mycket hos stona. De står och äter och häckar vid häcken men killarna är igång i sina hagar, både hos russen och de större grabbarna.

Nu äntligen har sommarens datum landat. Efter en strulig jul och nyår så har jag fått ordning på det så nu är det bara att anmäla.

Lite utbildning behövs ju också. Den 6–7 februari ska jag hitta till SLU i Uppsala och lära mig mer om hältdiagnostik. Det kommer att bli mycket intressant.

Körkurser är på planeringstadiet men tveka inte att kontakta mig för privatlektioner. Det viktigaste är ju att ni får träna.

Ha det gott så länge och vi ses!

 

Trippel oj och hej på er !
Här var det längesen jag var. Som ni märkte under hösten så var hemsidan kaputt ett tag men nu så är den fixad! Yeah!
Tack alla ni som ringde och var oroliga och undrade om något hänt oss.
Er omtanke värmde mitt hjärta jättemycket.
Vad har då hänt sedan midsommar?

Vi har tävlat, blivit NM silvermedaljör och tagit SM brons. Helt ok resultat tycker jag. Tyvärr inget VM. Vår dressyr räckte inte till men till 2017 då ni ;-)... Då kommer vi! Då har Cimbus tre säsonger i fötterna och då bör han hålla sig i skinnet och inte galoppera i varenda travökning.
Jag har varit iväg på tränarfortbildning på Flyinge i tömkörningens ädla konst för
Bo Jenå. Mycket givande och jag fick ta med mig Cimbus som var mycket duktig.

Ridlägren har varit i full gång hela sommaren och nya datum inför 2016 kommer i nyår.
Uteritterna kör vi hela året men nu från september till juni är det privata turer som avgår förutom en nyårsritt den 4 januari 2016 för både gammal som ung.

Ridskolan har varit igång från september och tar nu jullov. Ca 50 personer i veckan har ridit och de säger att de har haft det roligt och kunnat utvecklas.
Mer info under ridskolesidan om grupper och start av vårterminen.
Bea har kommit tillbaka efter barnledigheten och rider och försöker få ordning på lite unghästar. Vi har fått ynnesten att köra in några stycken och just nu håller vi på med ett russ och korsningsponny.

Under hösten hade jag körkurs med en hel hop ungdomar och barn. Jätteroligt. Nu ska jag försöka få in lite fler träffar och få igång körlektioner i grupp med mina fina körhästar Yochi, Artchi och Picko.

Det kommer hända lite grejer under jullovet, kolla ridlägersidan. Stallet är alltid öppet så det är bara att komma och pyssla, hyra häst, ta rid och körlektioner, boka uteritter eller lära dig tömköra kanske?

Vi säljer även sponsoralmanacka med bilder när vi varit och tävlat. Den kostar 250 kr och de pengarna går oavkortat till vårt tävlande och tränande så vi ska komma till VM 2017. Du kan betala in på BG 5298-9837 eller swisha till 123-2313245 så kommer ett brev med snigelposten. Swishar du, sänd gärna över adressen via sms så jag skickar almanackan rätt.

Bli gärna vän med oss på Facebook i Marias Hästeri gruppen. Skicka förfrågan bara. Då får du koll på vad som händer här till vardags och även info om vad vi hittar på.

Nu önskar vi alla här på Skradarve er alla en God Jul och Gott Nytt ÅR
och väl mött till ett 2016.

Kram på er och ta vara på er!


 

Tjingeling på er.
Nu brakar sommaren igång med midsommarfest. Vi tillbringar den i Österrike där vi tävlar vårt första kval till VM. Håll tummarna :-)

Annars har vi jobbat på i lugn och ro eller nästan lugn och ro. Lite rymlingar har vi haft och inkörningshästarna fick vila ofrivilligt i all blåst som varit här, slåtterkrossen går sönder emellanåt och vi har flyttat en stuga som ska bli fika rum. Tränat, tränat och tränat, firat student när Alexander gick ur skolan och pussat på vårt älskade barnbarn och vi har fått hit en ny inackordering som heter Isa.

Snart börjar lägren och vi har fått platser över den 21–25 juli på ett 5 dagars. Familjeläger eller så kan ungdomarna eller ni vuxna vara med. Kolla om ni kan!

Uteritterna har kommit igång så smått och i maj hade vi ett gäng med 7 ryttare nere och vi red i dagarna fyra. Några av dem spelade in en film. Helt sevärd och vi hade det urmysigt det kan man nästan känna igenom filmen.

När jag åker iväg och
tävlar så ring 0720 412830 så hjälper vi er med att boka ridning/körning.

YouTubefilm: Gotland 21–25 maj 2015

Må så gott och vi ses!


 

 

Maj

Oj oj oj det var verkligen längesedan jag har lagt in något här inser jag.
Vad har då hänt på gården under dessa fyra månader.

Våren är här och Stefan fixar vårbruket. Vi har kört in flera hästar och några av dem visade att vagn var inte kul så där fick vi ge oss.

Ridskolan är inne på sluttampen och 9 maj så ordnar vi tårtknytkalas som avslutning. Inför höstterminen så planerar vi några förändringar i ridskolan och kommer att ha några nya saker att erbjuda.
Info om det kommer så snart vi fått det spikat.

Annars så tränar vi på med körningen på VM hästarna inför vår första tävling i juni i Altenfelden, Österrike. Ska bli spännande.

Uterittsbokningarna börjar trilla in och i slutet av maj kommer ett nygammalt gäng från Stockholm och besöker oss i dagarna fyra. Det är säkert 10:e året de är här. Alltid lika roligt.
Sommarens planering pågår och de fasta turernas datum kommer ut här just i denna stund så kolla på Uteritter så hoppas jag du hittar vad du söker.

Sommarlektionerna är på gång men jag måste bara dubbelchecka allt så jag inte tänkt galet.

Några nya inackorderingar är på väg in så det blir fler hästar i stallet men vår älskade Marco måste åka till de evigt gröna ängarna. Har fått en skada som inte går att läka ut. Kommer att sakna honom så.
Ja, med djur och människor är det både glädje och sorg men sånt är ju livet.

Nu får vi ta ett djupt andetag och känna vårens alla dofter och så hoppas jag vi ses :-)

 

December

Nu har ridskolan tagit jullov men stallet är öppet ändå.
Vi hittar på några saker som du hittar under ridskolesidan.

En förkylning har varit lite jobbig med mig så jag har bara hunnit med det viktigaste. Inkörningshästar och lektioner.

Nu har Rappe och Mustig åkt hem och Doris och Ludde är kvar. Vi har fått en ny inackordering, Expresso så här är det hästar överallt. Precis som det skall vara.

Mina tävlingshästar har haft det lite lugnt och gått tomteparad och ridklubbens julshow men nu ska vi igång igen och bygga upp oss så vi blir ännu bättre än i fjol.

Julafton
består alltid här av en tur på hästryggen eller i vagnen med bjällror innan det är dags att fira med familjen.

Ha det nu så gott i julbestyren och
fira in det nya året med trevligt sällskap.

 

 

September

Nu är hösten på väg med stora steg och vi har precis kört första veckan på ridskolan. Ca 50 elever har börjat terminen och nu hoppas vi att vi får det roligt och utvecklande.

Vi skall även vara med i ridklubbens årliga julshow den 7 december. Ni måste komma och titta. Tema i år är Julen. Vi får se vad vi hittar på. Kanske jesusbarnet och krubban, vem vet?

Höstlovens info kommer efter 1 oktober då jag kommit hem igen från min resa till Holland. Där skall jag och Stefan kvala vår andra 2* tävling för att komma närmare VM.

Körkurser
endagars kommer det att bli under hösten. Läs mer under körning.

Tyvärr har Kastor och Charisma fått åka till de sälla jaktmarkerna. De började få ont i sina ben så nu har de det bra i sin hästhimmel.

Snart börjar det med intagning och mockning varje dag och fodring och komma tillbaka i sina vinterhagar. Ja tillbaka i vardagen igen.
Nu ska det tränas vidare och så utbildas lite unghästar det är vinterns göromål.

Ha det gott i mörkret och vi ses :-)

 

 

Maj

Ja här springer dagarna iväg. Ridskolan har slutat för terminen och vi har vissa strölektioner kvar att rida igen.

Hästarna har kommit ut på bete och trivs som fiskar i vattnet.
Skönt att slippa stå på stall bara få springa i de stora hagar och ha det gott.

Vi tränar för fullt och har varit iväg på två träningar på fastlandet med skiftande resultat. Första kvalet internationellt är avklarat och godkänt. Tyvärr inga placeringar för vi hade två mycket pigga hästar! Vi tog fartrekord i dressyrprogrammet, det blir inte många poäng inte.
I maraton så blev vi bäste svensk i vår klass, 4:e plats. Mycket nöjd med detta även om jag hade några missar.
I precisionen rev vi tre bollar för Dinkel lekte gunghäst, hoppade upp och ner. Det är lite svårt att styra då. Men vi hittade dit och hem och kom över Öresundsbron när vi fick Brobizz att fungera. Gula fält ska man visst stå på;-)

Nu förbereder vi inför sommaren med att fakturera, info ut, köra in fler hästar och stängsla, ha lektioner och uteritter på helgerna. Vi måste ju hålla igång.

Ha nu en go försommar och så syns vi snart !

 

Mars
Nu är våren här fast vi har ju bara haft en stareur. Solen skiner och här är inkörningarna igång. Flera hästar är på gång inför utbildning. Jätteroligt att hästägare vill lägga den tiden på sina hästar.

Påsklovet
och sommarlektionerna är planerade så kolla under Ridskola.
Hoppas vi ses på några av de aktiviteterna.

Vi fick äran att visa en russhingst den 2 mars och den gick igenom.
Brogårds Mustang heter han. Grattis till ägaren.

En praktikant har börjat i stallet och skall vara här till slutet av maj.
Det är gott med ett par extra händer.

Vi tränar för fullt inför tävlingssäsongen och det känns riktigt bra.
Det är mycket papper, pass, anmälningar ohoj, men otroligt roligt.

Nu hoppas vi att vi får en härlig vår och att vi synes snart!

 

 

Hej alla och god fortsättning!

Nu finns info om sommarens bravader här på Hästeriet under fliken RIDLÄGER. Det har blivit försenat p.g.a. att jag kommit med i landslaget i körning och det har varit mycket planerande om hur jag skall tävla i år för att kvala ekipaget till VM 2015. Såklart när jag skall ut i Europa så ändrar de kvalsystem så det blir lite knepigare för oss men det skall lösa sig.

Jag är mycket glad att vi är samma gäng som kommer
jobba här i sommar plus en ny tjej som rider här hos oss på vintern. Bea, Anna och Moa känner ni igen och så då Jonna. Stefan kommer självklart med på ett hörn men han fixar ju staket, vattnar och sitter i traktorn på åkrarna så han ser vi inte så mycket av.

Nu hoppas jag ni har det bra i detta blåsväder. Här på ön regnar det och blåser. Är så glad för ridhuset så jag kan rida och köra ändå utan att bli helt urblåst och nerkyld.

Ha det så gott nu när vi går mot ljusare tider och hoppas vi höres :-)

Varma hälsningar
Maria Hästeriet

 

 

December
Nu så är det då snart jul. Här lyser snön med sin frånvaro men det är inte så farligt geggigt ändå. Hästarna får en liten paus från veckolektionerna men vi hittar på lite under lovet. Kolla in ridslägersidan vilka lovaktiviteter vi hittar på, och på ridskolesidan när vi startar nästa termin.

En tömkörningskurs den 28 december går också av stapeln, 8 platser finns, kolla körsidan.

Annars går allt sin gilla gång. Vi mockar och fodrar och tänker under julen sitta in alla våra ungruss.

Träningen är igång med min körning och jag håller på och jobbar för fullt med att lägga budgetar, ta reda på regler, fixa FEI pass, lägga upp tävlingsplanering mm mm inför vår internationella tävlingsdebut.

Vi har fått flera inackorderings hästar så det blir lite mer folk som springer här på gården. Härligt!

Ha nu alla en God Jul och Gott Nytt År och hoppas vi synes i stallet!

 

 

November
Ja nu har regnet och det gråa vädret kommit. Hästarna har kommit in i sina vinter hagar med husen och halm upp till knäna.

Ridskolan rullar på med lektioner och teori och nu börjar vi ladda inför Hoburgs Ridklubbs Lucia show. Vad skall vi bidra med? Den som vill vara med kan komma till mig söndagen 17 november kl 14–16.
Vill du vara med men kan inte komma på träffen så hör av dig.

Annars så går allt sin gilla gång. Snart är inkörningshästen klar. En riktig busig kille och inridnings hästen skall vi sitta på under veckan.
Börjar även planera inför nästa års säsong med tävlingar, läger och uteritter.

Ha en go fortsättning!

 

Augusti
Nu är sommaren på väg att bli höst och vi har haft några lugna veckor efter sommarens aktiviteter. Hästarna har gått i hagen och vi har alla fått en välförtjänt vila.

Själv så har jag bara gått och njutit av mitt SM brons som blev ett prick över iet. Värt varenda timme av tidiga mornar och sena kvällar av träning och mycket jobb.

Jag hoppas att alla ni som varit och ridit, både stora som små, har glada minnen från er vistelse hos oss. Moa, Anna, Bea, Stefan och jag har gjort det bästa vi bara kan för att det skulle bli en bra stund.
Antingen om det gällde den där skänkelvikningen som bara funkade, den första galoppen, ritten på stranden eller klippkloppandet av hästens skor när man åkte i sakta mak i vagnen. Sköna minnen att ta fram i vinter.

Ett störningsmoment har det varit och det är att det har varit svårt att få tag på oss. Det ber jag om ursäkt för men vi har haft fler lektioner och uteritter än någonsin så den tid för att ringa upp missade samtal, den försvann. Jag fick priotera bort alla de som inte pratade in på telefonsvararen. Jag hoppas ni hittade andra ställen att rida på. Detta ska vi lösa till nästa sommar för har vi plats så ska ni med.

Nu ska ridskolan igång vecka 37.
Fått intresseanmälan till inkörningskurs så det sätter vi igång i oktober.
Vill du va med?

Uteritter och körningar
fixar vi om du vill ha det.

Höstlovet ska vi också hitta på något.

Tack återigen till alla er som kommit till oss denna sommarsäsong.
På återseende!

 

 

Maj
Nu så har vårterminen tagit slut och vi tar det lite lugnare här i stallet.
En ridhelg och ridkurs blir av och privata lektioner håller vi igång.
Nu tar vi ett ordentligt tag i våra unghästar och ska ha dem i vagn innan alla läger startar.

Jag har varit och tävlat på vår första
elit tävling och blev femma. Ett resultat vi får vara nöjda med.

Annars går allt sin gilla gång. Hästar har kommit ut på bete och blir runda om magen, Stefan stängslar och stängslar, många km blir det.

Jag försöker hinna med och svara alla dem som vill komma och rida och hitta på
skräddarsydda turer. Kul, men jag får klura så vi ska få det bra. Kan ta en dag extra eller två.

Lektioner under sommaren hittar du under fliken RIDSKOLA.

Inkörningshästar
har vi två vackra herrar. Vi får se hur det går med dem.

Annars har våren kommit för fullt. Vit och blåsipporna fyller ängarna och bläcku (tofsvipan) har kommit. Det är som vanligt helt underbart här nu.

Vi synes!

 

 

Mars!
Nu är det längesen jag berättat vad vi gjort. Julshow gick super. Barnen och ungdomarna gjorde ett jättefint Astrid Lindgren potpurri där jag fick vara med och spela Lina med ont i tanden. Tugg gjorde succé som hästen Lukas, rumpnissarna var urhärliga och hela Bullerbyn var där.

Ridskolan är igång som vanligt och vi försöker ordna med pröva på i både dressyrprogram och hoppning.

Påsklovet närmar sig med stormsteg så kolla in vad som händer under RIDLÄGER.

Inkörningshästarna blev klara och har åkt hem. tyvärr blev inte russhingsten Jackpot godkänd men var mycket fin att köra.

Jag har kommit med i observationsgruppen till landslaget i tremomentskörning. Jätteroligt. Nu får vi ligga i och träna inför årets tävlingar och SM hägrar i augusti. Håll tummarna för mig och mitt ekipage med fina Dinkel och Yochi och alla de som hjälper mig att lyckas.

Sommarens ridläger börjar fyllas på och jag hoppas vi får alla att känna att det blir bättre i sin ridning och får med sig något hem.

Nu börjar vårens solstrålar värma så snart är det grönt igen.
Vi synes!

 

 

December

SNÖ!! Jippi! Nu skottar vi för fullt och drar fram slädarna. Den lilla släden kör vi med russen och när tiden tillåter skall vi kolla igenom de stora slädarna och se om fler kan få åka och då efter Bella och Tugg.

Planering inför showen har gått helt ok och nu tränar vi för fullt och försöker hitta kläder mm. 17 hästar skall vi ta med oss till Sudergutarnas Ridhus.
Hur kul som helst!

Vi har hittat på lite saker under jullovet, kolla under "RIDLÄGER".
Och under "RIDSKOLA" hittar du info om nästa terminsstart.

Flera inkörningshästar är här och det blir lite pyssligt när underlaget är som det är men vi får dem nog i vagn.

Stallet är öppet hela lovet så hör av er och om ni vill vara här och fixa med hästar m.m.

Julklappstips är presentkort på olika hästupplevelser.
Hör av er vad ni tänker på så ska vi se om vi kan fixa det.

Ha nu en God Jul och Gott Nytt År!

 

 

November

Som ni sett har jag haft strul med hemsidan men nu är det fixat. Puh all teknik.

Grått, regnigt och blött. Vilken tur med ridhus. Här förbereder vi nu
deltagandet i ridklubbens luciashow som går av stapeln 16 december. 16 av
våra hästar kommer att delta och över 20 barn/ungdomar kommer att vara med.
Roligt men för mig är det mycket planerande men det är det värt.

Vår älskade Jonny har fått åka till hästhimlen. Han blev bara sämre men nu har han det bra men vad tomt det är i hagen.

Annars så jobbar vi vidare med inkörning av både egna och andras hästar.
VI har varit iväg med några och tävlat. Inga placeringar dock men nöjda rundor. Nu planerar vi nästa års läger, uteritter och tävlingar. Yochi och Dinkel ska kvalas till SM nästa år så nu är det bara att träna på.

Ha det så gott allihopa.

 

 

Är nu tillbaka från en riktig härlig långresa till Slovenien och Slovakien.
Många vackra hästar och duktiga kuskar fick jag se.

Tre av våra hästar har fått åka till hästhimlen. Poppen, Länsman och Alto.
De saknas så. Cassandra åkte hem och Babben kommer att säljas.

Höstterminen rullar på och höstlovet närmar sig med stormsteg.
Se på sidan RIDLÄGER vad vi hittar på.

Nu ska vi även ha igång tömkörningsträffar både på norr och söder.
Kolla KÖRSIDAN.

Har i helgen 4–7 oktober varit ute och ridit Utmaningen. Helt underbara dagar med sol och regnet kom på kvällen. Hästarna var hur duktiga som helst men lite otur hade vi med ett par tappskor men vi kom dit vi tänkt oss. Tack ni fyra ryttare som förgyllde min helg.

Helgen 19–21 oktober kommer sju förväntansfulla damer hit och skall fräscha upp sina hästkunskaper på nytt. Ska bli jättekul. Det kanske kan bli en ny grej här på Skradarve med nybörjar kurser över en helg. Intresserad?

Ciao!

 

 

Oj nu är sommaren slut och vi kan bara säga: Det har varit toppen!
Många har kommit och ridit och åkt vagn, läger, uteritter, privatlektioner och sommar grupperna. Tack alla som förgyllt vår sommar!

Hästarna går just nu och har semester och russen blev utsläppta på nytt bete. De bara galopperade iväg och var helnöjda. Själva tar vi lite semester och gör bara det vi måste. Som att köra traktor med stora vagnar till Stefan ute på åkrarna. Andra hästkrafter än mina fyrfotingar.

Är nu kvalad med Yochi och Dinkel till Elitklasserna i körning.
Så nu tränar vi inför nästa år.

Jag hoppas flera vill maila över vad ni tyckte om när ni var här och red.
Kan vara kul att få in det här på hemsidan så fler kan få läsa vad ni tyckte.

Ridskolan skall igång vecka 37 så vill du vara med så hör av dig.

Ha det gott i sensommar solen :-)

 

Galopprace i Gansviken maj 2012 (Film Youtube)

 

Juli

Nu är det kul och fullt upp här på gården. Uteritter, lektioner och läger. Ritterna ner till viken är uppskattade. Det är Agnes och Anna som får den äran att rida dit. Själv står jag mest i ridhuset och instruerar men jag kan ju rida dit när säsongen har lugnat ner sig.

Jag hoppas att ni som ringer och kommer hit blir nöjda. Jag hinner inte alltid svara när ni ringer men prata gärna in ett meddelande så ringer jag upp så fort jag kan. Till er som inte pratar in ring gärna igen eller prata in meddelande. Jag hör av mig antingen med samtal eller sms. Jag vill helst slippa ringa okända telefonnummer, har haft stora problem med telefonförsäljare nämligen.

Tävlingen i Bergs gick bra. Kom totalt TREA! Vi var 10 ekipage och jag var ensamt par. Vi vann dressyr, sexa i maraton och 2a i precision. Vilka hästar jag har.

Nu hoppas vi på fint väder resten av sommaren så vi kan vara mycket ute i skog och mark:-)

Ha det så gott!!

 

Juni

Nu är sommaren här och det är så grönt ute, regnet vill inte riktigt komma men jag hoppas det kommer snart så inte allt blir brunt i förtid. Det är så roligt att många vill komma och rida nu runt midsommar, vi jobbar för att det ska bli en upplevelse som man kan ta fram i vinter och tänka på.

Jag har ju fått tävlat lite under våren. Det har gått så bra så mina pojkar, Yochi och Dinkel, och jag har blivit distriktsmästare här på ön. Det bådar gott i framtiden nu satsar vi för fullt mot Nationell MSV och då behöver vi åka på fastlandet under sommaren. Min duktiga personal får då ta hand om ruljansen här hemmna.

Unghästarna är inridna och vi håller även på att köra in två av våra baggar (annat ord för gotlandsruss). Vi ska nu städa och måla det sista och kommer ni nu så kan det vara lite stökigt men det blir ju så fint när det är klart.

En go sommar och vi synes :-)

 

Mars

Nu är det ett tag sen jag uppdaterat.
Mycket har hänt här på gården med födelsedagar och.

Poppen
har blivit vår och snart blir även Chicko det.

Nya utestallet är på tillverkning och planer för det nya stallet i lagården är på planeringstadiet.

Sommarlägren börjar fyllas på men det finns ännu platser kvar och efter förra årets succé så anordnar vi sommarlektioner även i år. Mer info under ridskolesidan om det sedan är det ju påsklov på gång.

I år har vi påskcup i hästfotboll och pröva på bruksridning bland mycket annat.

Snön kom här i februari och då passade vi på att tolka. Ca 25 st var med och hade en trevlig eftermiddag i strålande solsken. En ny vagn har jag köpt så nu ska Yochi och Dinkel börja tävlas och vi planerar att åka på fastlandet några gånger i år. Ni får heja på mig!

Rickard har träning 25 mars  och 28–29 april. Du kan välja mellan dressyr antingen i grupp med 3 stycken eller privat i 30 min. Välj mellan markarbete, gymnastik eller hoppning. Pris 30 min dressyr 220:-, dressyr i grupp 200:- och hoppning 180:-. Anmälan till mars träning är senast 20 mars.

Annars är det som vanligt med uteritter och häst och vagn körningar.
Hör av er så hittar vi på något. 

Ha nu en go vår!

 

 

PÅSKLOV

Lördag 7 april Nybörjardag
Dagläger för dig som kan skritta, trava eller inte har ridit alls.
Vi delar upp oss i grupper efter ridvana. 2 pass ridning, lunch och fika ingår.

Pris: 700:-, 650:- egen häst
Mellan kl. 9.00 – ca 17.00

Måndagen 9 aprilmPåskcup i hästfotboll
Samling i stallet kl. 14, åka hem kl. 17.
Börjar med att ta in fotbollshästarna. Borstar och tränsar, sedan delar vi upp oss på lag och spelar i ridhuset. Enkel fika finns.
Vi avslutar med att vi släpper ut hästarna i hagen igen.

Pris: 100:-

Tisdag 10 april   Dressyrdag
Du kan rida i alla tre gångarter
Grupper efter vad du kan. 2 ridpass, lunch och fika ingår i priset.

Pris: 700:- lån av häst, 650:- egen häst.
Mellan kl. 9.00 – ca 17.00


Torsdag 12 aprilmHoppdag
För dig som gillar hinder och bommar.
Du rider i alla gångarter.
Grupper efter vad du kan. 2 ridpass, lunch och fika ingår.

Pris: 700:- lån av häst, 650:- egen häst.
Mellan kl. 9.00 – ca 17.00

Fredag 13 aprilmPysseldag med löshoppning
Stallet är öppet från kl. 9.30 till kl. 16.
Kom och borsta, umgås med hästarna, fixa utrustning, städa stallet mm.
Det som tillhör när man har häst.

Lördag 14 aprilmPröva på bruksridning
Samling kl 10 för banbyggnad och genomgång vad detta är och går ut på.
Detta är ännu ett sätt att få ett bättre samspel med hästen.
Kunna öppna grindar, backa genom passager, vända på trånga utrymmen, rida igenom en hinderbana. Hästar finns om du inte har en egen.

Pris: 100:-

 

Anmäl dig senast 1 april

Maria: 073-637 49 65
Eller e-mail: maria.skradarve@telia.com

Välkommen!

 

SPORTLOV

Söndag 26/2  Pröva på precision
Kör med häst och vagn på valfri bredd antingen med egen häst eller med ridskolans.

Samling kl. 10 för banbyggnad och bangenomgång.
Vi gör sedan startlista och kör igång.

Pris: 20:-/ start, max 2 starter. Hästhyra 50 :-


Tisdag 28/2
Hästfotboll
Spela fotboll mellan kl. 9.00–11.30. Blir vi många så gör vi en cup.

Pris: 100 :- inkl fika.


Torsdag 1/3
Pysseldag
Mellan kl. 9–15 fixar vi med hästar, stall och löshoppar en del av dem.

Ta med egen mat och mellis.

Fredag 2/3 Dekorativ hästvård
Lär dig hur du ska hålla hästen friserad.
Varför klippa, hur rycka man och fläta.
Kl. 10–12

Pris: 50:-

 

Anmäl dig senast 22 februari

Maria: 073-637 49 65 eller
e-mail: maria.skradarve@telia.com

 

 

 

Hej i höstdiset!

Här pustar vi ut efter två intensiva höstlovsveckor med hopp och dressyrdagar och pyssel i stallet. Många har varit här och ridit privatlektioner och vi fick även genomföra en mysig uteritt.

Ridskolan har fått några fler elever i både ridning och körning, det är jättekul.

Det planeras nu för fullt för en julshow tillsammans med Hoburgs Ridklubb. Kom till Havdhems Ridhus den 11 dec och kolla resultatet, klockslag kommer senare.

Datum inför nästa års ridresor är satta och snart kommer sommarens datum också.

Dinkel har nu blivit valack och ska börja tränas igen ihop med Yochi och Polis. Vi får se hur det går.

En ny häst kom hit som heter Marco. Ett polskt halvblod. Vi håller just nu på att rida till honom men han verkar bli en mycket trevlig häst.

Nu ska vi köra in hästar och vi börjar med vår egen Cimbus men vi får även äran att hjälpa några andra hästägare också. Det är alltid lika intressant att lära känna en ny häst och se hur man ska få till ett bra samarbete med den.

Vi har fått önskemål om att ha en tyck-till-sida. Där kan ni som varit här höra av er och berätta vad ni tyckte var bra eller mindre bra. Vill du redan nu skriva något så maila mig så sätter vi in det på hemsidan.


Ha det gott i mörkret men snart så är det jul!

 

Nyheter Oktober
Tack alla för denna underbara sommar. Är så glad för att ni gillade mitt ställe och mina hästar och anställda. Jag hoppas verkligen ni vill komma tillbaka.

Nu är hösten här och ridskolan har kommit igång på allvar. Ca 60 elever rider och det är oerfarna och erfarna ryttare i alla åldrar.

Två av våra hästar är iväg och deltar i Div II i dressyr i lag. Första omgång vann laget och vår älskade nordis Bella med ryttarinnan Anna knep högsta poängen av alla i klassen. Bra ridet Anna!

Tyvärr har Kasken fått lämna oss. Fick ta bort honom en vacker september dag akut. Saknar honom mycket han blev bara 12 år.
Det kanske är en ny häst på intågande vi får se vad som händer.

Den 9 oktober skall Yochi och Artchi tävla i Nationell lätt klass i parkörning.
Nu laddar vi för fler tävlingar. Vi är på gång!! Sm 2013 kanhända??

Vi är även på gång med nytt stall och all planering för alla ridresor inför 2012. Puhsvettigt men kul!!

Intresserad av hästfotboll? Hoburgs Ridklubbs US och vi på hästeriet vill dra igång ett gäng och träna fotboll för att kunna göra uppvisningar och utmana andra klubbar/ridskolor i matcher.

Sedan skall alla träningar i gång tömkörningsträffar, min tripp på norra Gotland, Rickardträning mm. Loven kommer det också att hända grejer.

Se under RIDLÄGER för aktiviteter under höstlovet.Titta in förbi och va med vetja!
Ha en go höst

 Full rulle med barn och vuxna som är på läger, kvällslektioner, körturer och uteritter till vattnet. Ni som varit här, visst är det super! Dinkel är iväg och gör bebisar och hästarna och alla som jobbar här försöker göra det bästa för alla er som vill hit. Är mycket glad för mina nya schabrak det ser riktigt snyggt ut i sadelkammaren. Bröllop har vi kört flera stycken och det är alltid lika roligt när brudparen är vackert klädda och glada på sin dag.

Vi synes!

 

6 juni går Kör Km i precision i Hoburgs Ridklubb av stapeln.
Samling kl. 15 och efter körningen blir det grillning.
Minst tre av ridskolans körhästar skall upp och låta styrelsen köra lilla KM.
Jag ska starta Stora KM med Yochi och Artchi lite för roligt och ska möta min ständige konkurrent (tillika sommaranställda) Ida Pettersson.
Må bästa kvinna vinna!
Det gör inget om någon annan tar KM:et bara vi slår varandra.

Annars är det fullt upp denna helg. Bröllop, uteritter, flera som vill ha privatlektioner, en inkörningshäst, ett helt gäng som ska se när Stefan har kvigsläpp på Grötlingbo udde mm. Svettigt blir det men va kul !!


Maj
Nu har våren verkligen kommit. Vitsipporna står i full blom och nu kommer alla andra vackra blommor. Har hittat orkidéer ute i hagarna. De är för vackra.
En ny vacker häst som heter
Chicko har kommit till oss. Kommer att bli en mycket trevlig herre.
Hästarna har kommit ut i sommarhagarna och njuter av friheten.
Stona har 14 grågäss i sin hage som håller dem sällskap på morgonen.
Två grupper ska komma och rida ut i juni. Ska bli jättekul och flera andra passar på att rida heldagsalternativet.
Häst och vagn kommer vi att få köra. Både till bröllop och till vardags.
Vi kanske syns i Visby där vi kör guidade turer varje tisdag hela sommaren.

Vi har hittat på lite nya saker att erbjuda här hemma med.
Kolla in under
UTERITTER och KÖRNING. Vi har kvar det skräddarsydda för privata sällskap men har kompletterat med lite annat. Läs och bli sugen och kom med vetja!
Snart kommer ridlägerdeltagarna. Vi vårfejar och fixar så det ska vara trevligt för er att komma hit.

Ha nu en go vår så synes vi!

 

 

Mars
Nu är våren här. Snödropparna slår ut och hästarna har massor av vårkänslor. Busar som bara den i hagen.
mDet har kommit lite
nya hästar till stallet. Cimbus och Polis som är russ och Bralette. Vi väntar även in Havder och Drink, även de russ. Nu får jag ta bilder och uppdatera hästsidan.
m
Påsklovet närmar sig med stormsteg. Programmet finns nu här på hemsidan under RIDLÄGER. Hoppas du vill vara med på något?
Uteritterna börjar så smått och de turer vi genomfört har varit helt underbara med sol och vår gotlandsvind. Nu ska vi bara få ordning på texten så att de nya produkterna också kommer ut på hemsidan, men allt tar sin lilla tid.

Ha det gott i solskenet! / Maria

 

 

Februari

Nu är ridskolan igång ordentligt efter juluppehållet. Snön på väg bort och hästarna är hur pigga som helst.

Tisdagen den 15 februari kan vi se några av stallets hästar i programmet Geografen. Det går på Barnkanalen kl 19.20. Det är Kasken, Jonny och Rocco som kommer vara med. Jag skall själv bänka mig i soffan och äta en god tårta.

Annars lunkar det på. Nya uterittserbjudanden såsom heldagstur och fasta turavgånger kommer till sommaren och vi kommer även att köra häst och vagn till Kattlunds för ”otendag” (gotländska för eftermiddagskaffe).
Har du COOP kort? Utnyttja då deras erbjudande om Gotländska stränder för då är det vi som tar emot dig.

En hingst förbereds nu för fullt för premiering i mars och jag ska planera påsklovsveckan. Många har hört av sig om tvådagarsläger, uteritt, hästfotboll eller bara privatlektioner. Vad vill du göra? Hör av dig!

Ha nu en go vår och så synes vi!

December
”räven raskar runt på isen, räven…” så känner jag mig nu när jag halkar runt på gård och till hagar. Snö, skotta, ösa is i vattentunnor, förfrusna fingrar, underbara galopper i snön, ljuset mellan träden när solen går upp och hästarna står och mumsar i hagarna… Ja, vintern är inte så galet ändå.

Nu har det hänt lite sen sist. Vi har byggt färdigt de sista utehallarna till hästarna, ridit in en häst, spelat hästfotboll, tränat till och varit med på Luciashow, dressyrkursen i körning kom igång, ridskolan har sista veckan nu innan jul men tyvärr fick vi ställa in Luciatåget till Kattlunds. Det blev isgata.
Har försökt lärt mig Facebook ska se om jag kan få en egen sida till Hästeriet.

Stallet kommer att vara öppet hela jullovet. Antingen med aktiviteter,
se under flik
RIDLÄGER eller kom bara och pyssla med någon fyrfota ängel.

Kolla även in alla datum inför säsong 2011 under körning, uteritter.

Datum för sommarens läger finns på sidan RIDLÄGER.

Så nu önskar jag, min familj och mina medarbetare er alla en riktigt
GOD JUL och GOTT NYTT ÅR !

 

November
Med regn och rusk så inleddes november men i stallet har det hänt saker.
Till sista omgången på PAS dressyr så åkte 6 st av stallets hästar. Tyvärr ingen placering (det var få lag med så det var endast en placerad) men enligt säkra källor red tjejerna super.

KM i hoppning den 7 november gick också ypperligt bra.
Artchi och Yochi blev 2:a och 3:a i kat B. Chili red in en 2:a plats i kat C,
Kastor 2:a i kat D och även Dehli blev 2:a i ridhästklassen.
Grattis ni duktiga Siri, Vega, Moa och Beatrice som red hem detta.
Själv blev jag 2:a med Rocco i lilla KM.

Höstlovet var fullt med aktivietet. Läger, privatlektioner m.m.

Nya hästen Tugg har kommit. En mycket mysig nordsvensk herre.
Är lugnet själv. Hur trevlig som helst att rida och köra.

Nytt startdatum för dressyrkursen i körning 4 DECEMBER kör vi igång.
Platser kvar.

Luciatåg till Kattlundsgården den 12 december. Alla som vill får vara med.
Några ridande och resten åker vagn.
Ring eller hör av dig på annat sätt med din anmälan.
Första träning 28 dec kl. 14-ca 15.30

Väl mött!

 

Oktober
Fyra av ridskolans ponnies startade i ponnyallsvenskan div. 2 i lagdressyr med Hoburgsridklubb den 9 oktober. Klubben hade anmält två lag och glädjande så red tjejerna hem en 2:a och 3:e placering. Ponnisarna var Bella med Anna, Jonny med Alexandra, Mario med Vendla och Kastor med Moa.
Super tjejer! Ni är kanon.
På söndagen så red klubbens ridhästlag hem segern i ridhästallsvenskan och där debuterade vår egen Rocco med Beatrice med den äran. Hans första start och han fick 61%. Inte dåligt för en femåring. Vad skall det bli av detta.

Höstlovet närmar sig och vi hittar på allt möjligt se mer under "RIDLÄGER".
Vi skall även pröva hästfotboll. När vi tränat hästarna så har vi haft det jättekul och hästarna också.
Hösten är vacker här, med sprakande färger och klar himmel det är härligt att ut i detta väder.

Vi höres Maria

 


Hänt under september!

Nu har ridskolans grupper blivit satta och det är 47 stycken som vill rida här denna termin. Ni är så välkomna!

Jag har varit och tittat på häst och vi får se om Tugg kommer hit. Det ser ut så.
Tyvärr så har Gustava fått åka till de sälla jaktmarkerna. Hon blev mycket sjuk så det fanns inget annat att göra. Hon saknas verkligen i hagen.

Jag har under helgen 17–19 september ridit med ett gäng på Hoburgen.
En mycket häftig tur med blåst där havets vågor var en otrolig upplevelse.
Vi hamnade även mitt i ett störtregn. Vått blev det men det var ändå helt otroligt hur hästarna fixar oväder. Vi fick avsluta söndagen med blåst men solen värmde uppifrån. Att stå på Hoburgen och se havet från två håll. Det går inte att beskriva känslan.

Jag får framöver några hästar att köra in. Kul!

Träningsdatum för Rickard har nu spikats, och körkursen som blev uppskjuten skall igång så snart det bara går. Några planeringsdagar till så blir allt klart.

Jo förresten så heter jag nu Johansson i efternamn.
Blev lite gift den 5 september.

Ha nu en go höst!

Vad har hänt sen sist?
Här har det lugnat ner sig betydligt efter sommaren. Jag hoppas jag och min personal har lyckats infria era förväntningar när ni har varit här och ridit eller åkt häst och vagn. Det har varit jättekul att få köra alla dessa vackra brudpar och att få rida till havet sena sommarkvällar när sjön har legat spegelblank, alla ridläger deltagare som har kämpat på sina uppvisningar. Tack för att ni gett oss så många härliga upplevelser. Många har hört av sig via mail och sms om sina upplevelser och varit nöjda. Jag tackar för ert förtroende. Hör gärna av dig om hur du upplevt det att vara hos oss. Det kanske är något vi måste förbättra till nästa år?

Nu laddar vi upp inför vinterns aktiviteter. Träningar för Rickard, körträningar och så ridskolan som skall igång. Datum kommer in så småningom på hemsidan. Stallbygget skall igång under hösten och nya lösdriftshallar skall byggas, nya hästar att titta på, sargen skall färdig i ridhuset, sadelkammaren möbleras om… många projekt är det. Skönt när det blir färdigt.

Ha nu en go höst! Vi synes!

 

Nu är sommaren här!
Oj det var ett tag sen jag skrev något, men nu jobbar vi för fullt med läger, privatlektioner, uteritter och körningar.
Vi har fått förtroende för flera körningar på bröllop och det är jättekul.

Barnen och ungdomarna är härliga med mycket skratt och viljan att lära sig mer om hästar och ridning. Flera av våra uteritter går längs vägarna ner till havet och den svalkan som finns i viken behövs i den här värmen.
Ni skall se rumporna på hästarna nu efter allt vadande.

Vi är även med i ett nytt projekt i Visby där vi skall köra guidade häst och vagn turer och en kortare tur på 30 min mellan Almedalen och Väktargången.
Detta händer på tisdagar och torsdagar. Kom och åk med!

Det kommer att bli av en Rid och njut helg den 12–15 augusti, platser finns kvar.

En ny häst har kommit som heter Cikita. Snäll och pigg.

Som ni ser mycket händer och det är så ROLIGT!


Ha nu en bra sommar!

 

 

Våren är här!
Ridskolan börjar gå mot sin sommarvila och hästarna förbereds för de
stundande helgturer och den sommar som kommer.

Marie Kahrle kom tyvärr inte för ett askmoln var i vägen för flyget men hon kommer den 22 maj istället.

Nu så har inkörningshästarna tagit plats och det är många trevliga hästar
som vi får utbilda. Jätteroligt varje gång när man sitter bak i vagnen och
inser att det gick vägen den här gången också.

Körkurser!
Både grund, och fortsättningskurs mot dressyr.
Se under sidan"KÖRNING" för mer info.

Tävlat med Yochi och Dinkel den 1–2 maj.
De skötte sig bra och när vi får träna mer så får andra parekipage akta sig.
De var riktigt bra.

Ha en go fortsättning!

 

Vårnyheter:
Regn, regn, regn men snart är våren här och vitsipporna ute i ängarna står!
Fick äntligen åka på semester, helt ljuvligt! Kom hem till kyla, snö och hingstpremiering.

Tyvärr gick ingen av hingstarna igenom men en kan gärna försöka igen.
Så vi får se nästa år.

Nu tränar vi igång de hästar som har haft víntervila så de orkar ta ut oss i skog och mark eller lära oss mer på ridbanan.

Några anmälningar börjar komma in till ridhelgerna under våren och hösten.
Jag hoppas fler vill ner till vår ö och njuta av vår natur och allt som finns att se.

Daglägren i sommar är snart fulla, enstaka platser kvar så är du intresserad hör av dig snarast!

Körkursen som genomfördes 20–21 mars blev mycket lyckad.
Nu satsar vi på en fortsättningskurs med tema dressyr, lydnad och individuell träning. Inkörningsträffar med egen häst är också på gång när snön har smält.

Vi synes snart!Inkörningskurs: Behöver du hjälp att köra in din häst men vill vara med själv?
Vi träffs här på Skradarve 1 dag i veckan för att få din häst i vagn.
Lugnt och metodiskt går vi igenom de olika momenten.

Planerad start 11 april.
Pris 150:-/ träff och häst.
Ring eller maila för att anmäla eller fråga om du undrar över något.

Välkommen!


Vårens sista träning för Rickard är 10–11 april.


Platser kvar för Marie Kahrle 24 april.
Tömkörning eller körning.
Du kan vara oerfaren eller erfaren. Alla får något med sig hem i kunskapssäcken.

Pris/pass just nu 555:-. Det sänks ju fler pass vi fyller.

Välkommen!

 

Nyheter januari:
God fortsättning på er allihopa! Här har varit tyst under jul och nyår. Unnade mig och hästarna att ta det lite lugnare men nu har vi dragit igång igen. Det är kallt men inte så kallt som på andra ställen och vi har bara lite snö. Någon centimeter bara.

Har fått hit en ny häst som heter Global Embargo. En välriden travare som kommer gå mest uteritter. Jättetrevlig trav och galopp och hoppa det kan hon. En russhingst för inkörning har kommit och inom någon vecka kommer en till. Hjälper även en tjej med hennes hingst så det är tre stycken som vi skall försöka matcha till hingstpremieringen i mars här på Gotland.

Ridskolan sätter igång nu vecka 2. Några har slutat och några nya elever har kommit till. Det finns platser i grupperna så hör av er om ni är intresserade.
Ev en nybörjargrupp för barn är på gång. Vi behöver bara 1–2 st till som vill börja sedan kör vi.

Nu har vi satt vårens datum för Rickardträningen.
Häng på och utvecklas mer i både dressyr och hoppning.

Sommarens läger är nu bestämda. Kolla in på RIDLÄGER. Ett läger är redan fullbokat. Jättekul! Hoppas fler vill komma och vara med. VI brukar ha mycket kul och avslutningsdagen med uppvisning är rolig. Inget läger gör samma uppvisning så jag får alltid se något nytt.

Som jag sa sist så var datum för ridhelgerna på gång. Nu är de satta.
De som ridit här brukar beundra vår natur och hur trevligt vi har det när vi rider ut.

Jag är iväg och har träningar inom tömkörning och körning på norra delen av ön. Ca 10 st tränar regelbundet. Det är så kul att se ekipagen utvecklas. Som du märker så älskar jag att undervisa och när man ser utveckling både hos kusk/ryttare och häst så blir man bara så glad!

Jo nu får jag inte glömma. 20–21 mars. Har vi grundkurs i enbetskörning.
Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet.
Ha det nu gott och hör av dig om du undrar över något eller vill hitta på något nytt. Vi synes!


Körkurs 20–21 mars
Vid Marias Hästeri, Skradarve. Få på selen, spänn för hästen och lär dig hantera ekipaget både i dressyr,mellan koner och kanske en tur i skogen. Finns det tid så prövar vi köra par. Pris 1400:- i det ingår 4 pass körning, lunch och fika. Vi är max 6 personer på kursen. Anmäl senast 7 mars till Maria 073-637 49 65 eller mail maria.skradarve@telia.com

 


 

Nyheter Oktober/November

Det var länge sen jag skrev något här men nu har det rört lite på sig i grytan här på Hästeriet.

I oktober så blev Hästeriet godkänt av Naturens Bästa. En utmärkelse jag är stolt över. Det är mina ridhelger som kvalat in. Naturens Bästa gav denna motivering varför jag fick vara med.

Motiverng:
Som åttonde generationen på den egna släktgården är lokal förankring självklart, liksom att bra mat och boende fixas med hjälp av grannsamverkan. Företagets egen spetskompetens är skiftande och genomtänkta ridupplevelser till Hoburgen och genom södra Gotlands säregna landskap. Något som erfarna utländska ryttare gärna vittnar om.

aaawww.naturensbasta.se


Nya datum och priser på ridhelgerna är på gång. Håll utkik!
Kan avslöja att Rid och Njut har fått en dag till och vi har hittat ännu fler vackra och mysiga vägar i Grötlingbo där vi har havet som följeslagare.

Väntar du på datum inför dagridlägren i sommar så kommer de i månadsskiftet december, januari.

Vi har haft tre hästar med i Ponnyallsvenskan div II dressyr.
Det är Mario, Jonny och Bella. Laget ledde efter första om gången, blev trea i den andra men var kvar på delad första plats totalt. Nu har de ridit den sista omgången men de halkade ner till en tredje plats med minsta möjliga marginal. Det roligaste för mig är att alla tjejer i laget är eller har varit elever här hos mig. Jag är mycket stolt över dem.

 Lite höstinfo.
Nu har ridskolan kommit igång med 45 elever både barn och vuxna. Vi skall sätta igång Calypso, Chili och Alba på allvar och få dem ridklara för elever till våren/sommaren. Skötar systemet skall ha möte söndag den 27/9 för att bestämma hästar och fodringsgrupper. Så nu rullar det på lite lugnt. Vi har besök av gäster som beställer uteritter och lektioner. Med detta fina höstväder så är det alldeles ljuvligt. Galoppera längs stranden och vattnet bara slår upp runt omkring en. Det är livet! Höstlovet närmar sig så kolla in och se om du vill vara med på något.

Vi vann! I Gotlandsmästerskapet i lag vann vi tillsammans med Lotta Bengtsson och hennes schettis Petros Kinda. Jättekul!! Länsman och Yochi gjorde en strålande insats i dressyren. De bästa för året och Länsman började gå riktigt bra även om han inte tycker det är så kul med dressyr. I maraton märktes det att vi inte tävlat så mycket i år utan var lite ringrostiga men vi kom runt utan större problem. Lite små detaljer som måste fixas till. Nu letar jag efter en ny häst som parkompis till Yochi. Vi får se vad jag hittar.

Några av tjejerna skall vara med i ponnyallsvenskan i dressyr. Vi får se vad Bella, Jonny, Kastor och Mario kan bidra med. Vi får hålla tummarna för dem och hoppas att de rider klokt. Förra året var Jonny och Kastor med i det vinnande laget. Så träna på tjejer!!

Hoppas ni alla får en bra höst och att vi höres och synes! Välkommen hit under hösten så du kan ha kul med hästen!
Ridhuset är invigt och det blev succé!
Uppemot 180 personer kom och såg när kortegen med 16 ridande hästar och Bella och Jessi framför viktoriavagnen tågade in till pampig marschmusik.
Kristina Olsson från Länsförsäkringar bank klippte av bandet och förklarade ridhuset invigt. Elever från ridskolan visade upp hoppning, kadrilj och körkadrilj. Programmen som eleverna red hade de gjort själva.
Efter uppvisningen firade vi dagen med bakelse och alla som ville fick provrida och köra eller åka en tur i viktoriavagnen. Gästboken blev full av hälsningar och många stannade i det vackra vädret för att prata och ha trevligt.

Mer om RIDHUSET

 


HEM | NYTT | KÖRNING | HÄSTARNA | RIDSKOLA | RIDLÄGER | UTERITTER | RIDHUSET | OM OSS

Marias Hästeri: tel 073-637 49 65 i maria.skradarve@telia.com