Bloka Jackpot (Pottan)

Ras: Gotlandruss
Kön: Valack
Född: 2010
Mankhöjd: 125 cm
Användning: Ridning, körning

INFO:
En känslig grabb med integritet. Är snäll och trygg i både ridning/körning och tar hand om dig som sitter på/bakom. Tycker även han att det kan bli jobbigt när du glömmer att styra med benen och kan då göra som Wincent och rycka med huvudet och gå efter kompisarna. Vill i stallet ha lugn och ro under en ordentlig rykt och att du kliar honom på halsen och inte så mycket på huvudet i början.

Bonette (11:an)

Ras: Svenskt varmblod
Kön: Sto
Född: 2014
Mankhöjd: 173 cm
Användning: Ridning

INFO:
Flickan med charm och tydlighet. Älskar att vara med på alla våra upptåg. Alltid den första som kommer fram i hagen och pratar. Väldigt snäll och trygg i sig själv och kräver balans och mjukhet av dig som rider. Ger en otrolig känsla av lätthet men kräver din tid och tålamod för att komma till arbete. Inte en häst du drar in näsan på för då blir hon förbannad och har inget emot att göra en ponnyryck med huvudet tillbaka.

Buretto (Räkan)

Ras: Svenskt varmblod SWB
Kön: Valack
Född: 2022
Mankhöjd: 
Användning: Unghäst

INFO:
Räkan är nog bland dem vänligaste åringarna vi haft. Snäll, medgörlig, lugn, orädd och trevlig. Nyfiken och vill vara med så fort man visar sig, gillar klapp och gos. Smart och kan gärna ha lite små hyss för sig precis som bebisar ska. 

Disa Cavat (Disa)

Ras: Nordsvensk brukshäst/Svenskt varmblod
Kön: Sto
Född: 2022
Mankhöjd:
Användning: Unghäst

INFO:
Hmm, vart ska vi börja? Disa Unghästarnas unghäst, drottningen av dem alla. Hon är bruden med attityd som gör lite som hon själv vill och känner för. Kör gärna med dem som kan köras med i hagen. Men det finns såklart en liten mildare sida också, som är väldigt nyfiken, snäll och lugn. 

Cimbus

Cimbus (privathäst)

Ras: Gotlandsruss
Kön: Valack
Född: 2008
Mankhöjd: 125 cm
Användning: Ridning, körning på internationell nivå.

INFO:
Ja vart ska vi börja med denna lilla herre. Så mycket hyss och bus i vardagen så man blir galen på honom. Knyter upp sina knutna grimskaft, hittar exakt rätt ställe att sparka på, på boxväggen så det låter som allra högst. Allt med glimten i ögat. Samtidigt är han väldigt rolig, arbetsvillig och snygg att titta på. Positiv till arbete och tycker det mesta är kul. 

Cheyenne

Ras: Korsningsponny
Kön: Sto
Född: 2013
Mankhöjd: 146 cm
Användning: Ridning

INFO: 
En känslig tjej med lite attityd och fart i. Vill gärna inte ha nya människor uppe i ansiktet men klappa henne gärna på halsen första gångerna så säger hon till när hon tycker det är okej med huvudet. Gillar lugn och ro under en ryktstund i stallet. I ridningen vill hon ha en avslappnad ryttare med mjuka, tydliga och konsekventa hjälper.

Chitchat de Iílton (Liston)

Ras: Varmblodig travare
Kön: Valack
Född: 2009
Mankhöjd: ca 164 cm
Användning: Ridning

INFO: 
Liston är en snäll, trevlig häst som gillar att jobba. En häst som har lätt för sig och vill ha sina ryttare balanserade och med konsekventa, mjuka hjälper. Tycker inte om när man blir för hård i handen eller för velig då han visar det genom att börja skutta eller ta egna initiativ.

Mörka Skogs Cloetta (Cloetta)

Ras: Irish cob
Kön: Sto
Född: 2013
Mankhöjd: ca 155 cm
Användning: Ridning

INFO: 
En väldigt stadig, trygg och snäll häst som alltid gör så gott hon kan. Otroligt nyfiken och vill vara med på precis allt du gör. 

Positiv till arbete och lätt att jobba med, kan ibland ha lite kort tålamod och tröttna på det man skall göra. Blir då lite envis som inte är ovanligt inom rasen. Men Är inte speciellt svårövertalad. Mat och godis slinker alltid ner! Cloetta håller på ordspråket att det finns en mat mage och en efterrätts mage. 

Digone (privathäst)

Ras: Gotlandsruss
Kön: Sto
Född: 2015
Mankhöjd: 125 cm
Användning: ridning, körning på internationell nivå 

INFO: 
Trevlig, Nyfiken och social även otroligt lätt och rolig att jobba med. Positiv till allt arbete hon utsätts för och har kropp och huvud med sig till det mesta. Kan ha en gnutta attityd i hagen eller när hon blir lite sur men är alltid lyhörd och rättar sig snabbt. En pärla att arbeta med.

Diwalla

Ras: Gotlandsruss
Kön: Sto
Född:2018
Mankhöjd:
Användning: ridning, avel

INFO: 
Här har vi stallets absolut största diva som vi själva fött upp. Hon visar mycket tydligt när hon inte är nöjd och hur hon gärna vill ha det. Men är aldrig speciellt svår övertalad. Charmig häst som blev inriden och sedan tyvärr skadade sig. Verkar nu som avelsmärr men kanske att ni någon gång stöter på henne vid arbete. 

Gildar

Ras: Nordsvensk brukshäst
Kön: Valack
Född: 2017 
Mankhöjd: ca 150 cm
Användning: Inridning, körning

INFO: 
Gildar är en häst som inte går att missa och om du lyckas med det på något vis så är han snabb på att hitta din uppmärksamhet. Han är hästarnas Emil i Lönneberga, har otroligt många hyss och bus för sig så man kan bli galen på honom. Men hans hyss leder ändå till skratt alla gånger då han har en fruktansvärd söthet.

Blossoms Gillian (Gillian)

Ras: Irish cob
Kön: sto
Född: 2017
Mankhöjd: ca 125 cm 
Användning: ridning

INFO: 
Lugnet själv. Trygg, social och positiv. Tar hand om sina ryttare, små som större. Hon kan om man som ryttare ger upp eller inte är tydlig med vad man vill bli tjurig. Det visar hon genom att inte vilja gå, följa efter kompisarna eller att ta tyglarna ifrån dig. Ibland får man kämpa men går för det mesta alltid att övertala. Envishet tillhör rasen.

En rackare på att hoppa och hoppar väl men kräver att man som ryttare är bestämd och följsam. 

Gry

Ras: Nordsvensk brukshäst
Kön: Sto
Född: 2006
Mankhöjd: ca 163 cm 
Användning: Ridning, ridning med funktionshindrade, körning

INFO: 
Den stora ståtliga damen med dem snälla ögonen. Lugn, trygg, stabil med en gnutta charmig envishet som kan visa sig ibland. Tar hand om alla i sin närhet oavsett om du har 4 eller 2 ben. Tackar aldrig nej till mys och 1 eller 2 eller 3 godisbitar. Ps: Men glöm inte fråga mina mattar först. 

Hults Pikatchu (Picko)

Ras: Gotlandsruss
Kön: Valack
Född: 2001
Mankhöjd: 125 cm
Användning: Ridning, körning 

INFO: 
En trevlig liten herre som älskar att vara i centrum för rykt och gos. Lugn, snäll och blir vad du som kusk/ryttare gör honom till, men kan även ha ett litet bus gömt bakom örat ibland. Han är inte gotlandsruss för inte.

Hägurs Tekla (Tekla)

Ras: Korsning
Kön: Sto
Född: 2006
Mankhöjd: ca 155 cm
Användning: Ridning 

INFO: 
En trygg och pratig tjej med motor men blir heller inte för pigg. Snäll att rida för både den orutinerade som rutinerade i alla lägen. Positiv till det mesta du ber henne om men kan också plocka fram en liten tjurskalle emellanåt. Gillar rykt och gos i stallet men kan tycka det är lite jobbigt att vara utan sina flockkompisar, vilket kan göra henne lite pratig.

Ingvar

Ras: Gotlandsruss
Kön: valack
Född: 2017
Mankhöjd: ca 125 cm 
Användning: ridning, körning 

INFO: 
Ingvar trygg, cool, nyfiken, säker och väldigt snäll. Finns en liten pojkspoling gömd under den svarta busiga pannluggen som kommer fram ibland men är man sockersöt så glöms det snabbt. Han har en otrolig skritt för att vara gotlandsruss och rör sig inte så mycket sämre i resterande gångarter. 

Jana

Ras: Svensk ridponny
Kön: Sto
Född: 2008
Mankhöjd: 146 cm
Användning: Ridning

INFO: 
Den lugna damen som är otroligt snäll i ridningen och blir vad du som ryttare gör henne till. Vill du ha en lat ponny så blir hon det, vill du ha en pigg ponny med fart i så har hon inga problem för att ta fram det heller. Rolig att rida varje dag om man som ryttare är noggrann.

Larosa (Rosie)

Ras: Svenskt varmblod
Kön: Sto
Född: 2005
Mankhöjd: 164 cm 
Användning: Ridning

INFO: 
En dam med integritet, klass och divighet. Alltså stallets lilla diva, otroligt snäll inom alla områden men vill ha en strikt ram med mjuka, tydliga hjälper. Känslig och kan sina grejer men kräver att du inte blir stum och spänd då hon i de lägena skyddar sig med fart.  Vill gärna ha täten ute i skogen där hon tar sig fram över stock och sten i alla lägen. En go rykt tycker hon om men kom inte och försök gulligulla, det kan ni göra med någon annan om ni frågar Rosie.

Millennium Park (Mille)

Ras: Svenskt varmblod
Kön: Valack
Född: 2010
Mankhöjd: 163 cm
Användning: Ridning 

INFO: 
Mille är en snäll, trevlig och följsam häst som gillar att arbeta och att hitta på saker med oss. Lätt att rida men kan vara klurig att få till 100 % rätt då han vill ha mjuka händer och följsamma ryttare som rider honom till en mjuk kontakt. Tonårsgrabben i hagen men världens teddybjörn i stallet.

Rocco

Ras: Svenskt varmblod
Kön: Valack 
Född: 2005
Mankhöjd: ca 170 cm
Användning: Ridning

INFO: 
Kungen på gården. Håller ordning och reda på de andra hästarna. Otroligt snäll i all hantering och gillar att mysa. Tar hand om alla på ryggen men kräver lite mer skicklighet för att få till det rätt. Följsam och har lätt för sig och ger en fantastisk känsla när ryttaren får till det.

Mr Sean (Sean)

Ras: Quarter/fullblod
Kön: Valack
Född: 2012
Mankhöjd: ca 163 cm
Användning: Ridning

INFO: 
Coolingen Sean, en redig myspojke som alltid är glad. Finns inte en dag som han inte kommer traskande i hagen eller möter en i stallet/ridhuset med öronen framåt. Positiv och gillar att jobba. Kan upplevas långsam då han har stora rörelser för sin lilla kropp och han tröttnar fort när du tjatar på honom och lägger i bromsen. Tydlighet och beröm gör denna kille gott och då är han nöjd och med på allt.

Sirana

Ras: Korsnings häst
Kön: Sto
Född: 2013
Mankhöjd: ca 155 cm
Användning: Under utbildning

INFO: 
En försiktig tjej som vill att du visar henne att du går att lita på. Väldigt känslig och lär dig otroligt mycket om ditt kroppsspråk på marken. Gillar att mysa när hon väl känner tillit och vill ha det lugnt omkring sig i stallet då hon annars kan bli lite stressad. I hagen vågar hon visa upp sin kaxiga sida mer och är där ganska bestämd och tydlig mot dem andra.

Skradarves Dobby

Ras: Korsningsponny
Kön: Valack 
Född: 2018
Mankhöjd: 127 cm
Användning: unghäst

INFO: 
En av våra första egna uppfödningar på gården. En grabb som är väldigt enkel och hängiven med snälla ögon men kan plocka fram lite envishet ibland. Är döpt efter alven Dobby i Harry Potter eftersom han som nyfödd fick vara med i en namntävling bland våra kunder och en kund tyckte att han påminde mycket om denna alv.

Runnes Wilmer (Wilmer)

Ras: Nordsvensk brukshäst
Kön: Valack
Född: 2018
Mankhöjd: ca 155 cm 
Användning: Ridning, körning 

INFO: 
Wilmer är social, vänlig och väldigt nyfiken, vill gärna vara med och se vad man hittar på. En riktig myspojke som uppskattar ryktstunder i stallet väldigt mycket. Han har lätt för sig och är väldigt känslig, rasen brukar kunna ha ett rykte om att vara tungridna. Men den fördomen knäcker denna kille. 

Wiklund 

Ras: Gotlandsruss
Kön: Valack
Född: 2016
Mankhöjd: 127cm 
Användning: Körning internationellt

INFO:
Här är han Mr cool, Wiklund aka Wickan i Beas värld. En grabb med kvalitéer inom det mesta. Rör sig trevligt har lätt för sig och vet att han är snygg. 
Lugn, trygg och självsäker, samtidigt är han en liten latmask som älskar godis. 

Yalla 

Ras: Gotlandsruss
Kön: Sto 
Född: 2023 
Mankhöjd: 
Användning: Unghäst

INFO:
En liten söt tjej, vänlig, lugn och himla nyfiken. Vet vad hon vill och är inte sen med att visa det heller. 

Ynst 

Ras: Gotlandsruss
Kön: Valack
Född: 2010
Mankhöjd: 123 cm 
Användning: ridning, körning 

INFO:
Snällaste, vänligaste Ynst. Killen som hänger lite bakom alla andra då han inte gör så mycket väsen av sig. Trygg och otroligt snäll både inom ridning och körning och tar hand om alla oavsett storlek och kunskap. Tar gärna dagen som den kommer och skyndar inte på i onödan, varför stressa? 

Men vi får inte glömma att dem älskade russen oftast om inte alltid har en liten envisare och tjurskalligare sida också. Men på Ynst kommer den ytterst sällan fram. 

Ysty 

Ras: Gotlandsruss
Kön: Valack
Född: 2009
Mankhöjd: 125 cm
Användning: Ridning

INFO: 
Ysty är grabben med stort Y, coolingen i hagen men en riktigt krambjörn i hanteringen. Snäll mot både liten som stor och vill att du lär dig styra med benen då han tycker det blir jobbig när man bara styr med händerna. Då kan han bli ryckig med huvudet.

Zippo

Ras: Gotlandsruss
Kön: Hingst
Född: 2023
Mankhöjd:
Användning: unghäst

INFO: 
Zippo kan vara lite blyg och försiktig när något är lite nytt. Men nyfikenheten tar ofta över och han gillar att undersöka saker. Väldigt snäll och trygg liten individ. 

HEM