Snart är ridskolan klar för terminen. 3 veckors vila sedan drar sommarens bravader igång. 

Vi har äntligen hittat en människa till Rosie, så nu är hon nummer ett hos en mycket duktig person. Ingvar fick vi också sälja. Hans mun var för trång så han inte kunden gå på tygel utan att bita sig i munnen. Nu är han barnponny och skogsmulle i körning. Perfekt liv för honom. Dobby går nu som ridskoleponny på Vännes ryttarförening. 

Hästhimlen fick två av våra hästar för tidigt.  Rocco och Sirana går nu och betar på det evigt gröna ängarna. Hjärtat mitt gick i kras och det är därför det varit svårt att få snabbt svar, jag har inte orkat. 

När vi nu fick sälja Ingvar så fattades det ett russin till spannet men ett samtal kom och nu bor Matteus 683 hos oss och är med i spannet men är även en jättefin ridponny.  

Nytt denna vår är vår tävlingsgrupp. Den består av elever som vill lite mer och ut och utmana sig själva och lära sig hur träna häst inför uppgiften. 

Två hopptävlingar, en dressyr och en körtävling har hunnits med. Alla ryttare/kuskar har gjort rundor på ett mycket snyggt sätt. Bea och jag är så stolta över dem. 

Själva är vi precis i skrivande stund på väg till Lähden med spannet. 

Gör dig bra dagar så ses vi kanske:)

TIDIGARE NYHETER


Japp då har ett nytt år startat. Kallt, snö , sol och storm. Hösa is, halka runt, mocka mer bajs och väga hösilage. Det där göromålen som ingår för att våra älsklingar ska må bra. 

Ridskolan kom igång med 56 ridande/körande. Hoppspecialen fortsatte och vårt nya koncept med föreläsningar som teori blev uppskattat. Första tillfället hade vi i november. Det handlade om hästens färger och varför de får den färg de får. Mycket lärorikt om recensiva och ”allt vad det heter” gener.  De som kom på föreläsningen fick ge önskemål om andra saker så nu i mars så blir det om akuta sårskador och hur man fixar dem. Se info på ridskolesidan.

Höstlovet sprang vi igenom. Många var här och red så fullt ös men vår Jana och Rocco visade att något inte var bra. Med besök av veterinär, equiterapi och massage så har vi nog ringat in vad det handlar om så nu går Rocco på rehabilitering och Jana står ännu på box med små promenader för att komma igång igen.

Detta gjorde att vi fick tänka om helt hur vår sommar 2024 skulle kunna fungera och vi tror att vi kommit på något som kan passa våra hästar och förhoppningsvis kan ni som kunder känna att detta kan funka för er med.  

Trusse blev såld till en familj där han ska vara läromästare och den kärlek som flödade mellan häst och barn var så härlig. Han har det så bra! Nu får Ingvar börja bekänna färg men jag inser att han får åka med som femtehjulet så får de andra göra jobbet men alla är vi ju nya i början och man kan ju inte bara kastas in och räkna med att prestera på topp. Nu väntar vi på besked om vi ännu får vara med i landslaget eller inte. Träna inför VM 2025 så det är bara att ligga i. Tänk att få göra detta. Helt otroligt. 

Nu jobbar vi på´. Snart är det sportlov, påsken kommer och så en liten tävling i april sedan är sommaren här. Med lite mer regn än förra året så vi får tillräckligt med foder och att spannmålen växer. Det eviga kretsloppet.

Vi ses snart! 😊

im

im

im

Här har det ekat tomt lite för länge. Tiden springer iväg alldeles för fort och vi försöker hinna med den i alla måsten i det vardagliga livet. 

Vad har hänt sen sist då? 

Joo, vi var i augusti/september iväg på vårat första VM och det med 4-spannet. Många lååånga dagar med mycket intryck, nerver och känslor, Men samtidigt bland det häftigaste vi gjort hittills. Med oss på resan hade vi Maria och Stefan såklart, Ella, 5 små russ (Wiklund, Digone, Trusse, Cimbus, Pottan) och så jag då, Bea. 

Resan ner till Oirshot i Holland flöt på otroligt bra, väl framme så regnade det i stort sätt varje dag, ordentliga mängder! Är man van vid Gotland där marken knappt fuktas vid regn så kändes detta som Niagara fallen när himlen öppnade sig. Campingen var en lervälling vid in/utgång så arrangören fick bistå med traktor för att dra loss många transporter/lastbilar/bilar, vi klarade oss som tur var, men man åkte inte ut i onödan. 

Dressyrdagen närmade sig efter några dagar med inkvartering, träning och invigning. Här spelade många nerver på hos kusken, förståeligt verkligen ändå ett VM man ska prestera i och börja med den gren man tycker är den tuffaste är inte alltid lätt. 

Russen som fick göra oss sällskap på banan var Trusse/Cimbus som förlöpare och Wiklund/Digone vid stången. Dressyren hade kunnat gå betydligt bättre, här slutade vi på sista plats av 22 stycken.

Besvikna såklart men många faktorer som kunde gått bättre och ett spann vi inte kört ihop såhär värst länge. 

Aja bara att ladda om för Marathon dagen, gå hinder tills fötterna blöder (bokstavligt på mig) och memorera tills hjärnknölarna luktar bränt. Vilka vägar blir bäst?, vilken väg går snabbast? osv. 

Under tiden fixade Ella om våra russin på bästa sätt. 

Marathondagen kom och vi fick här slänga ihop ett helt nytt spann vi aldrig hade provat innan. Allt regn som kommit gjorde underlaget tungt på sina ställen och Wiklund visade efter några träningsdagar och dressyren att han var trött i sin bakdel. Bara att vila och Digone/Cimbus (förlöpare) och Pottan/Trusse (stånghästar) gjorde oss sällskap på banan. Här flöt allt på himla bra, en liten miss i kommunikationen mellan groom och kusk i hinder 1 men överlag ett toppen Marathon. Här klättrade vi från plats 22 till plats 17. 

Nöjda, glada och trötta gick vi och la oss den kvällen. 

Nästa morgon väntade Precisionen och även där fick vi gå in med ett helt nytt oprövat spann.

Digone hade från Marathon fått ett litet tryck av bettet, vilket var borta precisions morgon men efter tidig morgon koll från veterinärer osv valde vi att skippa henne. Dumt att riskera. 

Så med oss in på banan hade vi alltså Wiklund/Cimbus (förlöpare) och Pottan/Trusse (stånghästar). Banan var teknisk och tiden var väääldigt tajt, inget ekipage klarade maxtiden bland spannen. Närmast kom världsettan med 0.33 sekunder. 

Vi genomförde precisionen på ett bra sätt, några bollar ner och tidsfel men så nöjda ändå över våran och hästarnas insats. 

Allt som allt slutade vi på en 16 plats i precisionen och även i totalen. 

Resan hem gick fort och väl hemma fick vi landa i allt vi varit med om. 

Vilket äventyr vi fick vara med om! Inget att hade varit möjligt utan alla som hjälper till på olika sätt. 

Nu är hösten kommen sen länge och igår hittade första snön hit. Ridskolan är igång sedan v 39, unghästarna jobbas vidare med och vardagliga sysslor görs som alltid. 

Nästa års planering för tävlingar och idéer till företaget grunnas på. Men först väntar ett jullov och såklart firande av Jul och Nyår. 

//Bea 

mm


mm

Nu är ett nytt år i gång. Ridskolan har startat med ca 58 elever, både unga och gamla. Tårtkalas ska det blir i maj då vi ska fira våra avramlingar och framgångar. 

Första tävlingen för spannet är än så länge bestämt till Lähden under valborgsmässohelgen. Nu så tränar vi lydnad, styrka och öglor. Axel Olin är bokad 5 gånger under våren för att få den bästa hjälpen. Det finns plats för andra att vara med så kom och träna. 

Detta jobb att få åka iväg med spannet är slitigt men otroligt roligt. Ger så mycket kraft till att stå i ridhuset och hjälpa andra till sina egna framsteg på den nivå man bestämt sig för . 

Lilla Ludde, ett stort russ, är här på inkörning. En kille med en räv bakom örat och ibland går det två steg fram och tre steg bak men det går ändå stadigt framåt.

Ridskolans hästar har det lite roligt i hagen. Det är hårt och knöligt ibland och så kommer tövädret då det blir kladdigt på vissa ställen. Det är såklart där de är när de ska busa med varandra så det blir tappskor i parti och minut. 

Ridlägren fylls på. Jättekul! Ska snart på möte med ett boende om vi kan hitta ett samarbete med weekendpaket under vår och höst. Vi får se vad det blir av det. 😊

Vi har behövt höja vissa av våra priser med 5 % pga det rådande ekonomiska läget men vissa saker har vi höjt mer men då har vi även ändrat konceptet så det ska bli mer värt för er. 

Nu ut i solen och jobba efter att ha suttit vid datorn. 

Höres 😊  

im

Nu närmar sig julen.

Ridskolans hösttermin lider mot sitt slut och vi ska avsluta med att skötarna ska vara med på ridklubbens julshow den 10 december i Havdhems ridhus. Även spannet ska köra en Pas de deux med ett annat spann. 

Annars jobbar vi på med mockning, inkörning och inridning av kunders hästar och lektioner. Våra egna tar vi vid tid över så det går lite långsamt men det går stadigt framåt. 

En körträff har vi hunnit med så till våren startar körlektioner och inkörningsträffar. 

Det kommer snart erbjudanden om 2 dagars turer/kurser.  

Almanackor är på gång och jag ska börja ringa runt och se om jag hittar någon som vill stötta mig i min satsning. 

Tävlingar är inte bestämda. Nu när färjebiljetterna höjs kraftigt så behöver vi räkna både en och två gånger på det. Jag behöver verkligen hitta mer stöttning för att lyckas. 

mm

Nu så är det höst!

Efter en intensiv sommar med många ridgäster, fulla läger, privatlektioner och uteritter, tävlingar så tog hästarna semester och vi tvåbenta tröskade spannmål istället. Kanske inte jag då men Stefan och Alexander fixade det och jag körde vagnar. 

Tävlingarna med spannet i Tyskland och Nederländerna gick över förväntan med två yngre förmågor, Wiklund och Digone,  som förlöpare. I Tyskland en 3e plats i precisionsmomentet och i Nederländerna kom vi i nedre halvan men i konkurrens med de bästa men fick med oss så mycket erfarenhet hem. 

Här i Sverige så blev det ett SM GULD!!

Tack till  Gute Equiterapi, Byggman Gotland AB, Maria Eriksson,  Ponnytravprylar och almanacksköpare för att ni stöttar mig. 

Nu så börjar ridskolan igen och vi är ca 60 st som ska rida.  Ska även planera in körlektioner och en helgkurs ska vi få till. 

Här i oktober/november ska vi försöka få ut nya upplevelser till 2023. Weekendpaket med inriktning mot ridning och körning, vi får se hur vi får ihop det.  

Fililp och Getme har blivit pensionärer och har åkt hem, Gildar och Wilmer ska i vagn, vi har planer inför nästa år nämligen,  Diwalla ska få föl i maj och så tränar vi vidare med spannet. 

Ha en go höst !

mm

Nu är det redan sommar !!

Här har våren rullat på med lektioner, inridning och inkörningshästar, träna med spannet och fått fölisar, Buretto och Disa, så det blev ingen vårvila här.  

Många vill rida här nu i sommar. Finns fåtal platser kvar i sommarridskolan i juli.  Vecka 29-30 finns inga lediga privatlektionstider kvar. Uteritter och häst och vagn turer går ännu att få in så pröva så ser vi vad vi kan göra. 

Vill du åka fyrspann så har vi vår upplevelse som står på körsidan. 

Fyrspannet har nu varit iväg i Tyskland och genomfört en CAI2* tävling. Blev 3:a i dressyr och precision och 5:a i maraton, hamnade på 5:e plats totalt. Nya förlöpare som gjorde en strålande debut.

Vi har en liten stuga som vi hyr ut om ni vill vara närmare stallet. 

Vi ses snart alla!

mm

m

Hej på er allihopa och god fortsättning.  

Hoppas er höst, jul, nyår och början på nya året börjat bra? 

Här ska nu ridskolan igång igen efter juluppehållet. Elever faller ifrån och kommer till men vi har ungefär 75 uppsittningar i sadel och kuskbock i veckan. Så tacksam att ni vill rida och köra här.

Flera inkörningar under våren så en Max och Ametist ska bli klara och mina egna, Gildar, Wilmer och Ingvar ska i vagn, Dobby, Sirana och Gillian ska jobbas under sadel. 

Våra ston är ännu dräktiga och magarna växer. 

Tyvärr fick vår älskade Dinkel kolik och fick tas bort akut i mellandagarna. Så saknad av oss. Ett stort hål är det i spannet men nu får Wiklund och Digone kliva in lite snabbare än tänkt. 

VI är nu med i ett projekt och ska försöka skapa fler produkter så att ni vill komma hit under andra delar av året än sommaren. Är det någon upplevelse du vill komma hit och göra, hör gärna av dig med din idé. Kan vi göra den så gör vi det. 

Vi säljer presentkort på allt vi gör och under körning kommer nu ett nytt erbjudande. Åka fyrspann och kanske få köra själv! En bra present till dig själv eller någon som fyller år. 

Tyvärr så måste vi höja våra priser i år. Våra leverantörer höjer och vi behöver följa efter. 

Sommarens aktiviteter planeras och info kommer senare i januari eller i februari. 

Nu jobbar vi på och hoppas bacillen lugnar ner sig så vi får åka till Holland och tävla i påsk. 

Ha en go vår, nu kommer ljuset.

mm

Hej allihopa.  

Tack för denna sommar. Så många ville rida både lektion och uteritter det tackar vi för. Det var tufft i början med värmen men det gick med allas hjälp och förståelse när vi var tvugna att rida med lugnare tempo både inne och ute för hästarnas skull. Nu har hästarna lite semester men tar emot ryttare som vill rida ut. Ett bröllop väntar oss också i september.  

Två av våra ston är nu dräktiga. Elvan med Sir Odenburg och Rosie med nordsvenskhingsten Tum. Nu håller vi tummarna för att det går vägen.
 
Ridskolan ska igång vecka 37. Det är bara att anmäla sig om man är intresserad.  Se mer på ridskolesidan. 

Fyrspannet var iväg på sin första internationella CAI2* tävling i Danmark i augusti.  Tyvärr ensamma i sin klass men många erfarenheter rikare. Vi fick blodad tand o ska försöka nästa år igen. Nu ska vi börja leta sponsorer. Så vet du någon som kan tänkas vilja stötta genom att köpa skyltplats på väggar eller plats på bilen så ge mig en vink så ringer jag dem. 

Inkörningshästar är på gång och vi jobbar på med våra egna. Gillian,  Dobby, Gildar och Ingvar jobbas det med. 

Ha en go höst!

————–

Hej allihopa. 

Hemsidan blev lite efter i vår. Både tråkiga och roliga saker händer ju på gården. Det tråkiga var att vi fick ta bort vår Bus-Harry pga cancer på snoppen och Tugg pga kolik, antagligen tarmvred. 

Nu har vi gjort hemsidan mobilanpassad. Bra jobbat Sofia Liljander!
Utan dig ingen hemsida alls. 

Nu har ju midsommar varit och sommarridskolan har ett fåtal platser kvar. Uteritterna gör vi bara skräddarsydda och privata. Vi känner att det är det som passar oss så vi kan ge er det bästa vi kan. 

I augusti ska fyrspannet åka till Danmark och tävla första CAI 2*. Målsättningen att bara köra godkänt, få Pottan att skritta och trava där jag vill. Det blir han och Trusses första resa utomlands. Så efter en arbetsdag så sitter jag i vagnen på kvällen.  

Nu hoppas vi att det regnar lagom, är lagom varmt så hästarna får en dräglig arbetsdag och att vi kommer få det roligt. 
Lev väl och njut av sommaren! 

Nu har tiden runnit iväg. Hösten gick i rasande fart. Jag har inte tackat alla som varit här i sommar. Vi hade det roligt på jobbet. Med bacillen i samhället så visste man ju inte vad det skulle bli men det var många som kom och vi kunde hålla avstånd , sprita och ändå rida/köra. Vi fick säga farväl till flera av våra arbetskamrater som föll för ålderstrecket med krämpor. Avsparkade sträcksenor har vi också tampats med. Fick ta bort vår fina Harry men ska försöka få hem en ny ponny som ska axla hans mantel.

Eleverna på ridskolan verkar ha kul och vill lära sig mycket då är det kul att jobba. Flera vill köra par och utveckla sig och sina hästar. Jag är tacksam för att de vill ha vår hjälp.

Tävlandet blev ju inte så mycket av pga Covid men när vi väl kunde tävla så var vi iväg med fyrspannet på två svårklass tävlingar. Klarade det med väl godkänt och är nu kvalade till SM och att få åka ut internationellt. På vårt Distriktmästerskap så vann vi med Dinkel och Cimbus och var även med i vinnande laget i Gotlandsmästerskapet. Laget bestod av mig och två av mina elever som körde så bra och i laget som tog silver så fanns ännu en elev med från Hästeriet. Så kul! Ett kvitto att tränaren kanske inte är så dålig på sitt jobb 😉 eller vad tycker ni?

Ha det gott så länge!

m

Tack för den här sommaren!

Vi trodde att ni inte skulle få komma till ön men det blev inte så. Ni fick komma! Så många som velat rida hos oss och vi fått plats men också många vi får sagt att vi har fullt. Jag hoppas att ni vill komma en annan gång.

Sommarens väder var perfekt för hästarna. Lagom varmt så de orkade jobba och vi också.
Nu är vi trötta för den paus vi brukar ta på våren fick vi hoppa över så nu har vi stängt från 16 augusti till 7 september. Ni får gärna höra av er men maila eller skicka ett sms så svarar jag när jag kan under dagen.
Ridskolan ska igång vecka 38, mer info under den fliken.

Tävlandet har det ju inte varit mycket med men vi for iväg 5 augusti med fyrspannet till Åstorp och gjorde insats efter vår plan. Körde igenom utan att bli eliminerade och fick även en artikel i Ridsport skriven om oss.

Ha det så gott!
Nu ska jag vila 😊

m

Hej i vårsolen!

Nu är våren här och vårbruket igång. Hästarna flyttade ut i vårhagarna och de bara njuter. Ovetandes om den lilla bacillen som ställer till det. Det känns såklart i vår omsättning och detta år kommer bli lika tufft ekonomiskt som 2018 och 2019 med torkan. Tack alla. Inte alltid lätt att leva med och av naturen men det ingår som bonde. Gilla läget bara 😉 

Påsken blev inte som vanligt. Endast några privatlektioner i ridning och körning. Vi hade öppen bana istället för cm hoppning som deltagarna hade kul med. 

Inför restrande år så håller vi igång som vanligt och har hoppet uppe. Planerar att köra lägren och sommaren som planerat om det inte kommer nya restriktioner. 

I dessa tider så kom ett mail med en fin bild. Den har vi tillsammans gjort till ett presentkort som du kan köpa på valfri upplevelse eller på valfri summa. Ett år gäller den och ställer coronan till det så ordnar vi till något annat 

Nu ut i solen och jobba. Mocka skit i hagar och stall, Bea rider unghästar och jag vimsar runt. 

Ha det gott!

Hej och hej igen!

Här var det länge sedan vi uppdaterade. 2019 var ett bra år med ridningen men allt det andra som hände kan vi glömma. Återigen torka så hästarnas foder torkade bort. Spannmålet växte men inte gräset, så detta år blev det första år då vi varit tvungna att köpa in grovfoder, ca 15 ton fick vi köpa in.
Många var här och red på sommaren och det är vi så tacksamma för. Vi gick redan på knäna efter torkan 2018 men som tur var fick vi nästan normalskörd på spannmålet så vi klarade guldpengarna kvar i plånboken. Puh.

Två tävlingar internationellt blev det men inget SM. Supergroomen Stefan ramlade nerför en stege mitt i juli så vi fick stanna hemma. Vi ligger ändå på 17:e plats i världen på FEI Top Drivers pony pair 2019. Så kul när vi inte kunde tävla det vi planerat.
Vi fick även vatten läcka i rören fram till huset när Stefan var skadad. Jag fick jobba både mina och hans timmar i stallet men som tur va så kunde han köra traktor med sin onda axel.
Här ser man vad man är sårbar som litet familjeföretag. Tur att vi har hjälpsam personal och barn som ställde upp.

Hösten kom med regn och vackra dagar. Ca 75 ridande och en körgrupp såg sitt ljus denna termin. Ridskolan gjorde vi om så det finns tre alternativ man kan välja mellan. Ridskolegrupp med dressyr och hopp, ren dressyr och hoppgrupper. De som rider känner sig nöjda med detta upplägg. Jag blev nästan frisk från den sjuka jag har haft sedan oktober 2018 men den är på gång igen. I mellandagarna fick vi ta bort vår hund, Stina. Den lilla svarta hunden som har stått och mött er i hundgården. Fick en bakterie som slog ut njurarna. Vi saknar henne så.

Nu hoppas vi att 2020 blir bättre och att vi kan hyra ut den lilla stuga vi renoverat upp. Så nu kan ni bo här nära hästarna.

Ta hand om varandra!

Nu är våren här eller? Här regnar det och allt blir geggigt men bara det blir vatten till marken så det kommer att växa nästa år så får det gå. Trädgården är helt gul och snödropparna sticker fram och så kommer det lite snö emellanåt.
Vi tränar på till första tävlingen i april, kör in hästar, rider och har lektioner.
Som sagt, det är som vanligt. Vi ser fram emot vår teorikväll med Johanna, Gute Equiterapi, den 20 mars då vi ska prata om hästens muskler. Vi slår ihop grupperna, förutom de minsta ryttarna, så lär vi oss mer. 18.30 är det samling i ridhuset.

Vi kommer stänga hela Hästeriet den 15 mars pga begravning. Vill man hjälpa oss med stallskötsel så är ni välkommen. Vi tar tacksamt emot hjälp denna dag.
Fram till den dagen går allt så sakta, jag glömmer saker så ha tålamod med mig och återkom gärna om du inte får svar.

Nu gläds vi åt att ljuset kommer tillbaks och så tar vi hand om varandra och de älskade djuren, hästarna! Maria

Nu så är jul och nyår avklarat och en ny termin börjat. Några nya elever har börjat och några har slutat så som det skall vara. En teorikväll med tema hästens muskler anordnas i mars med Johanna Modig, Gute Equiterapi. Förra träffen med Johanna som handlade om skelettet var uppskattat så nu kör vi vidare på hästens anatomi. Påsklovet har sina aktiviteter och terminen avslutas med Tårtkalaset! Vi skall även fira att vårt ridhus är 10 år! Den 8 juni blir det av. Vad vi skall hitta på är ännu inte klart.

Bea har hoppträning en gång i månaden se under ridskolan och Maria ska få igång körträning igen.

Snön har fallit över natten men nu regnar det så det smälter raskt bort igen. Hästarna gillar inte blasket men de leker gärna i hagarna. De yngre håller igång de äldre.

Sommarlägren är äntligen på gång. Fick ordning på min tävlingstermin så nu så. Vi har inte så många dagläger utan vi satsar vidare på sommarridskolan som har inneburit bra arbetstider för hästarna och personalen. 

Vi jobbar vidare men allt går trögt för jag har haft en förkylning ända ifrån oktober som ännu hänger i men nu så börjar det blir bättre. Ska iväg och träna igen för Daniel i februari och papper, papper och pappersarbete.

Ha det gott allihopa så synes vi!

Hej allihopa! 
Nu är det jul igen och vi kommer att ta det lugnt och ha stängt 24 och 25 dec, 31 dec och 1 jan 2019. Här faller snön och jag sitter på kontoret och sliter med siffror som måste stämma. De gör ju inte alltid det upptäcker jag.

Det blir en cm hoppning och körträningsdag under lovet. Annars har vi privata alternativ att erbjuda. Välj på lektioner och uteritter/häst och vagn.

Vi har fått tagit bort Polis, Semlan och Harry. Så tråkigt men så är det. Gör alltid lika ont i hjärtat.

Ridskolan startar igen vecka 2. Elever slutar och kommer till men ni är ca 73 stycken som rider här. Jättekul.

Ha det nu så gott i jul och nyår önskar Stefan, Beatrice och jag!

Hösten är här!

Efter en tuff sommar men torka och oro för fodertillgången så har jag helt tappat bort att uppdatera hemsidan men då får jag berätta lite kort vad som hänt från juni månad till nu i september.

Juni: många har varit här och ridit denna månad. Både uteritter och lektioner. Jag var i Tyskland och tävlade. Slutade på 22 plats tror jag. Tyvärr var Dinkel riktigt sur på dressyren så det ville sig inte men i precisionen blev vi 10:a och maraton 17 plats, Inte illa när man tävlar mot Europas bästa ponnyparkuskar.
Torkan är igång och det blir brunt i vissa hagar men russen är runda och goa ändå. Undrar vad de levde på?

Juli: Ännu fler är här och red i sommarridskolan, uteritter och privat. Så roligt!
Betena blev ännu brunare men vi stängslade in mer skogsbeten så vi inte behövde stödfodra. Där jobbade Stefan bra!
Iväg på SM och kom hem med SM GULD !!!!! Efter en 4:e plats i dressyren nästan 10 straff efter dressyrvinnaren så kör jag in det i maraton och blir slagen med 1/10 straff. Knappt 2 sek! Ligger tvåa inför sista momentet som är precision och där kör jag 0 i koner men får 6 tidsfel och när den som leder kör in så har hon 13 straff ner till mig men något händer och hon kör sakta och rev flera bollar så jag vann. Så roligt!

Augusti: säsongen blir längre och längre. Vi hade gäster ända fram till vecka 34 så häftigt. Vi är så tacksamma för att ni tycker om att komma hit. En enkel personalfest med god mat och trevligt umgänge för att fira att vi fixade den här sommaren med. Tjejerna har varit så duktiga och hästarna som fixade att jobba i 30-35 graders värme ! de är de verkliga hjältarna.
Nu tog jag några veckor lite lugnare, läste bok och låg sjuk. Sjuk var jag så gärna för det regnade !!! Så nu växer det på åkrarna igen.

September: Ridskolan kom igång vecka 38 och så roligt med ca 75 st ridande i år. Välkomna!
Hästarna vill igång efter att de fått vila i några veckor och ätit gott gräs efter allt regn.
Åkte på en trip till Vinslöv och tävlade med Dinkel och Cimbus och vi vann! 
Nu är det bara att träna vidare.


Ja så här blev det. Ha det så himla bra och vi ses!

Oj oj oj… Här har dagarna sprungit iväg. Det är ju juni redan. Gabby har fått en fin liten kille som ska heta Skradarves Dobby så nu går de tillsammans med Dimone och Diwalla. Vi har kört in, ridit till och tränat våra egna hästar. Bea har startat en liten hopptävling och själv har jag varit i Danmark och kört mig till en fjärdeplats. Tårtkalaset är genomfört med femkamp och knytkalas. Många goda tårtor blev det. Det börjar fyllas på i sommar ridskolan men vi sätter in flera grupper om det blir många reserver. Uteritterna har ännu platser så bara att ringa. Nu går vi in i sommaren vi får hoppas på regn annars så blir det inget bete. Vi ses 🙂 

Hej hopp i galopp! Jisses vad tiden springer iväg. Redan mars! Vad har hänt på gården då. Ridskolan i gång nytt info kommer på ridskolesidan. Jag har fått ändra de veckor vi skall vara stängda eftersom min tävlingstermin har ändrats. Påsklovpå gång och tre ridläger i sommar och uterittsdatum är klara . Bara att kika in under de aktuella sidorna. Sommarridskolans datum är klart! Yipee!! Kolla även in våra extra träningar i dressyr och hoppning. Kom ihåg att utnyttja din friskvårdpeng om du vill rida.

Snön ligger vit och fin och när den smälter är jag glad att vi kan sätta plogen i marken och plöja ner allt bajs som göms.

Vi kommer att kolla över alla våra priser och göra ändringar under våren. Våra leverantörer höjer men inte vi med våra priser ut mot er så då blir det inte så bra. Bara så ni vet att det händer.
Nytt är att vi ska få ordning på vår lilla stuga här på tomten och hyra ut den som bo på hästgård. Jag hoppas ni tycker det är lika bra som vi. 

Jag har varit iväg på landslagsträning med varierat resultat. Rekommenderar inte att sova ca 3 h i en kall lastbil, man fryser, fastän jag hade lite värme på (som säkringen small lite då och då), tre filtar, underställ men det tredje passet blev riktigt bra. Lite saker att åtgärda både med mig och hästar. Ett råd och tips, frångå aldrig dina rutiner. Det gjorde jag och det blev inte bra. Nu kan man bara skratta åt eländet och inte göra om det. 
Hem åkte jag med en sträckt vadmuskel så alla här hemma har fått jobba medans jag går omkring och haltar.

Ha det gott och hoppas ni slipper snor och hosta! 

Nu har vi en gilla sida på FB!


Ett år till kan snart läggas till handlingarna. Att titta i backspegeln och se vad som har varit bra och mindre bra, se vad vi skall hitta på till nästa år eller skall vi fortsätta som vanligt? Frågorna och svaren är många men när vi går där och mockar så kommer mycket klokt fram.
Nu låter det som att vi kommer ändra massor men… nä!
Vi jobbar på med ridskolan, sommarridskolan, uteritter, köra/rida in hästar, körturer och privatlektioner. Vi hoppas ni vill vara med oss nästa år med?

Hösten har varit tung. Havder, Hajder och Dehli fick lämna oss pga krämpor men det tuffaste av allt var Artchi. Tarmvred akut och när jag hittade honom på morgonen så var det för sent. Nu är han i himlen med alla mina andra goda hästvänner och har det bra. Det är inte alltid ros och glädje i detta jobb. Många tunga beslut och ibland måste du ta dem riktigt snabbt, finns inte tid till att gå och fundera om du kan göra något mera och försöka. Men men sånt är livet.
Under våren skall vi uppdatera vår hästsida med andra bilder och våra nya hästar.

Ridskolan är slut för terminen och vi börjar nästa år vecka 2. Finns platser kvar att hoppa in. Jag jobbar på med ridlägerveckorna, får inte riktigt ihop det med tävlingar än. Då vet ni som undrar varför det aldrig kommer ut info.

Cm hoppning blir det under jullovet och hoppdag den 27 december. 
Mer info under ridskolefliken.

Då får vi hoppas ni får en bra jul och nyårshelg. Vår kommer gå i lugnets tecken. Ska bara ha lite privatlektioner och de aktiviteter ovan.
Ska även fundera på att skapa en VIP grupp på FB som man kan abonnera på och följa oss på tävlingar och i min dagliga träning. Vad tycker ni?

God jul och Gott Nytt År på er!


Oj oj oj oj oj…..
Tiden går och hemsidan har jag glömt bort, nästan. Efter ett SM där allt gick uselt i precisionen och inget VM så åkte jag hem, tjurade, analyserade, jobbade och tog lite halvsemester. Då glömde jag ju hemsidan så klart.
Ridskolan kom igång vecka 38 och vi är nu ca 60 stycken som rider här. Både barn och vuxna. Ca 10 elever fler än förra året. Tack för att ni vill komma hit. Någon grupp skall ännu rida igen från våren men vi fixar det snarast.

Körhästarna har fått lite minivila och inkörningshästarna står här i hagarna och väntar på att få jobba. Bea rider och vi försöker få ordning på våra unghästar.

Jag letar även efter en ny tredje häst och ringer runt och kollar vad som finns. Har du någonting?

Uteritter fixar vi när tid finns så hör av dig bara.
Träna körning, samma där, ring så bokar vi en tid och tränar det du behöver. Jag är just nu körtränare i ett projekt i Hemseortens rid och kör klubb. Där kör ca 7 kuskar på 4 gånger under hösten. Jättekul att få vara med i det projektet.

VI har just nu kö på inkörningshästar men mot våren finns det plats.

Höstlovet händer det saker och snart är det ju jul ! Nä inte än förresten först skall vi ha en ljuvlig höst.

Ha det gott alla och hoppas vi ses!


Nu är våren här och med den några stareurar, snö och kallt men sedan är solen framme igen. Hästarna njuter av solen och ligger mest och dåsar.
Vi har haft datorhaveri i mars så ni som har mailat och gett mig förfrågningar om läger, körningar m.m. så hör av er igen. Jag har ingenting kvar av våra konversationer.

VI har varit i Holland och tävlat. Tyvärr inte med några strålande resultat och lite sjukdom på vägen hem bland de tvåbenta med akutbesök. Allt är bra med sjuklingen men vilken pärs. Det blev en tråkresa men då kan ju alla andra resor bara bli bättre.
Vi har snart fullt på de läger som vi ska ha och sommarridskolan börjar fyllas på. Skräddarsydda uteritter bokas in så det blir nog fart på gården i sommar ändå även om vi har gjort om allt.

Vi rider nu in två hästar varav en skall visas på tre års test. Vi håller tummarna för att det kommer att gå bra.
Flera hästar skall komma i maj för inkörning efter att vi varit i Danmark och försökt komma närmare vår dröm, VM.

Ja som ni ser det är som vanligt och det finns alltid plats för er om ni vill hit och köra eller rida.

Hoppas vi ses!


Jisses nu händer det grejer. Körträningarna ska komma igång. Se på sidan Körning för vårens datum. Alla kan vara med, nybörjare till tävlingskusk. Om du har egen häst eller om du behöver hyra.
Nu är det landslagsträff både i telefon möten och avsutten träff i Göteborg i februari. Jag tränar som en tok och lagt upp träningsschema och tävlingsschema. Mycket schema blir det.
Info om vårterminen ligger under Ridskolan och info om påsklovet. Kolla in om du kan vara med på något.
Nu ut och jobba och köra häst 🙂

Ta hand om varandra.
Maria


Hej och go fortsättning!

Nu äntligen har jag fått ordning på min sommar och den bjuder på stora förändringar pga min satsning till VM i sportkörning.

Vi kommer inte ha så många läger under 2017 utan vi kommer att satsa på sommarridskola istället. Allt för att vi skall få det att funka när jag måste resa bort och tävla mitt i juli och augusti.
De läger vi har är ett 5 dagars, 6 dagars med övernattning och en vuxen helg. Vi kan ha platser kvar på ett familjeläger 4-9 juli utan övernattning men än så har ingen backat ur där.

På sommarridskolan kommer det att finnas flera olika nivåer så man skall kunna passa in någonstans och kunna utvecklas. För barnen har vi lagt det så man både skall få fixa hästen innan och efter lektionen. Det kommer även finnas tid för privata lektioner så man kan fixa fler pass under dagen men tyvärr har vi ingen mat på gården men det finns ställen i närheten och vi har micro i köket 😉
Om ridpassen blir fulla så fixar vi bara fler tillfällen. Gå gärna med i vår grupp på Facebook så får du koll på vad som händer. Vi hinner inte alltid få in det på hemsidan så snabbt. Uteritterna fortsätter som vanligt.

Skickar även med en förfrågan om stöd för min satsning. Antingen med en slant där man får nyhetsbrev eller så har jag en väggalmanacka till försäljning.

Hoppas ni kan hitta något som passar er och era barn. Jag behövde ändra på allt för att min dröm om VM skall kunna gå i lås.

Ha en go vår 🙂
Maria , Bea, Stefan och hästarna

HEM