Rocco

Ras: Svenskt varmblod
Kön: Valack 
Född: 2005
Mankhöjd: ca 170 cm
Användning: Ridning

INFO: 
Kungen på gården. Håller ordning och reda på de andra hästarna. Otroligt snäll i all hantering och gillar att mysa. Tar hand om alla på ryggen men kräver lite mer skicklighet för att få till det rätt. Följsam och har lätt för sig och ger en fantastisk känsla när ryttaren får till det.

Larosa (Rosie) (Såld)

Ras: Svenskt varmblod
Kön: Sto
Född: 2005
Mankhöjd: 164 cm 
Användning: Ridning

INFO: 
En dam med integritet, klass och divighet. Alltså stallets lilla diva, otroligt snäll inom alla områden men vill ha en strikt ram med mjuka, tydliga hjälper. Känslig och kan sina grejer men kräver att du inte blir stum och spänd då hon i de lägena skyddar sig med fart.  Vill gärna ha täten ute i skogen där hon tar sig fram över stock och sten i alla lägen. En go rykt tycker hon om men kom inte och försök gulligulla, det kan ni göra med någon annan om ni frågar Rosie.

Sirana

Ras: Korsnings häst
Kön: Sto
Född: 2013
Mankhöjd: ca 155 cm
Användning: Under utbildning

INFO: 
En försiktig tjej som vill att du visar henne att du går att lita på. Väldigt känslig och lär dig otroligt mycket om ditt kroppsspråk på marken. Gillar att mysa när hon väl känner tillit och vill ha det lugnt omkring sig i stallet då hon annars kan bli lite stressad. I hagen vågar hon visa upp sin kaxiga sida mer och är där ganska bestämd och tydlig mot dem andra.

Skradarves Dobby

Ras: Korsningsponny
Kön: Valack 
Född: 2018
Mankhöjd: 127 cm
Användning: unghäst

INFO: 
En av våra första egna uppfödningar på gården. En grabb som är väldigt enkel och hängiven med snälla ögon men kan plocka fram lite envishet ibland. Är döpt efter alven Dobby i Harry Potter eftersom han som nyfödd fick vara med i en namntävling bland våra kunder och en kund tyckte att han påminde mycket om denna alv.

Ingvar (Såld)

Ras: Gotlandsruss
Kön: valack
Född: 2017
Mankhöjd: ca 125 cm 
Användning: ridning, körning 

INFO: 
Ingvar trygg, cool, nyfiken, säker och väldigt snäll. Finns en liten pojkspoling gömd under den svarta busiga pannluggen som kommer fram ibland men är man sockersöt så glöms det snabbt. Han har en otrolig skritt för att vara gotlandsruss och rör sig inte så mycket sämre i resterande gångarter. 

Hults Pikatchu (Picko) (Pensionär)

Ras: Gotlandsruss
Kön: Valack
Född: 2001
Mankhöjd: 125 cm
Användning: Ridning, körning 

INFO: 
En trevlig liten herre som älskar att vara i centrum för rykt och gos. Lugn, snäll och blir vad du som kusk/ryttare gör honom till, men kan även ha ett litet bus gömt bakom örat ibland. Han är inte gotlandsruss för inte.

Karamell

Ras: Nordsvensk/svenskt varmblod
Kön: Valack
Född: 2001
Mankhöjd: ca 160 cm
Användning: Ridning

INFO: 
En häst som bär ett hjärta av guld. Gör precis vad man ber om. Sitter du och klämmer på fel ställe så visar han det. Sitter du i korrekt position avslappnat så blir han detsamma. Han är mycket tydlig med att visa precis vad du gör oavsett om det är rätt eller fel och ger många en aha upplevelse om vad de egentligen gör uppe på hästryggen. Godis, pussar och massa mys i stallet är inte helt fel om ni frågar Karamell. 

Filip af Liffride ”Filip” (Pensionär)

Ras: Svenskt Varmblod
Kön: Valack
Född: 2001
Mankhöjd: ca 170 cm
Användning: Ridning

INFO: 
En lugn, trygg och snäll häst som tar hand om dig som ryttare oavsett nivå. Filip kan vara lite bekväm av sig emellanåt och kräver av dig som ryttare att du är tydlig men mjuk annars håller han sitt bekväma lunk. Men det bästa han vet är mysiga stunder i skogen en solig sommar dag.

Get Me (Pensionär)

Ras: Svensk Ridponny
Kön: Valack
Född: 1997
Mankhöjd: 136 cm
Användning: Ridning

INFO: 
En redig gentleman. Pigg och glad och tar hand om vem man än sätter på ryggen men kräver av den duktiga ryttaren att jobba och visar när du gör rätt. Lunkar annars på snällt i en lagom takt som den gentleman han är. Snäll i stallet och gillar godis som han gärna får i hink eller krubba då han kan bli lite nafsig annars.

Wincent (såld till travskola)

Ras: Gotlandsruss
Kön: Valack
Född: 2012
Mankhöjd: 122 cm 
Användning: Ridning, Körning

INFO: 
En nyfiken, tuff men samtidigt känslig liten kille. Snäll i all hantering och ridning men tröttnar snabbt om du glömmer styra med benen och börjar då rycka med huvudet och gå efter sina kompisar Istället. Kommer du ihåg benen och har lite skinn på näsan och vågar säga till honom så rättar han sig snabbt.

Diesel (blivit travare)

Ras: Gotlandsruss
Kön: Hingst
Född: 2007
Mankhöjd: 123 cm
Användning: Ridning, Körning på internationell nivå. 

INFO: 
Störst, bäst och vackrast är Diesel med 3 ord om han får säga det själv. Vi lämnar beskrivningen där.

Dinkel (privathäst)

Ras: Gotlandsruss
Kön: Valack
Född: 2005
Mankhöjd: 124 cm
Användning: körning på internationell nivå, Ridning

INFO: 
Om detta inte är ponnyn med mest stil på Skradarve så vet vi inte vad. Han är cool han är fräck, han är mannen med respekt. En fantastisk liten ponny med ett hjärta av guld men också med mycket attityd och humör. Rykt i stallet är det bästa som finns och han somnar gärna, men vid arbete är det en ponny med schwung och en ordentlig gnutta fart.

Tugg

Tugg

Ras: nordsvensk
Kön: Valack
Född: 2002
Mankhöjd: 157 cm
Användning: Ridning, Körning

INFO: 
Grabben med den svarta manen och tjocka svansen som man får ta ett par timmar till att borsta ut. En go och glad kille med snälla ögon som gillar en ordentlig rykt men också lika bra en runda i skogen med vagn som att hoppa hinder. Trygg i alla lägen och lär dig att avslappning är bästa vägen att lyckas med denna häst.

Zolito (Linus)

Ras: Svensk Ridponny
Kön: Valack
Född: 1996
Mankhöjd: ca 136 cm
Användning: Ridning

INFO: 
Ännu en gentleman hos oss. Som älskar kärlek och mys och visar att han blir ledsen om du säger att han är lat eller tråkig. Mycket beröm till denna herre så ger han så mycket tillbaka. I stallet är han snäll men gillar inte att stå uppbunden eller när det blir för högljutt och flängigt. Ridmässigt tar han hand om alla sina ryttare och gör alltid sitt bästa men vill du ha mer får du jobba för det. 

Bus-Harry (Harry)

Ras: Gotlandsruss
Kön: Valack
Född: 2011
Mankhöjd: 130 cm
Användning: Ridning

INFO: 
Harry är en lugn och nyfiken ponny som gärna är med och ser vad du hittar på men gillar inte när det blir för högljutt i stallet eller när du är för yvig i dina rörelser, då han kan bli nervös av det. Lugna mysiga stunder med ordenlig rykt och gos är bland det bästa han vet.

Argo

Ras: Gotlandsruss
Kön: Valack
Född: 2004
Mankhöjd: 125 cm
Användning: Ridning

INFO: 
Argo är lugn, tuff, mysig och envis i ett. Väldigt snäll i hanteringen och även i ridningen men kan ha en liten räv bakom örat ibland. Gillar inte skrik och bråk utan vill ha en lugn miljö med massa mys men behöver ändå ibland någon som säger ifrån när hans små bus tittar fram.

VICTOR

Ras: Westfahler
Född: 1999
Kön: Valack
Färg: Brun med bläs och två vita strumpor
Mankhöjd: 167 cm 
Användning: Ridning

INFO:
Vår älskade gentleman som alltid tycker att han är störst bäst och vackrast. 
Älskar att mysa och har du med dig banan kan du räkna med att den är slut på nolltid. Har placeringar upp till 140 cm i hoppningen och har blivit väldigt fin inom dressyren under den tid Bea haft honom. Men han kräver av sin ryttare att dem jobbar för sig annars lunkar han bara på.

EYE OF THE TIGER (Tiger) Såld

Kön: Valack
Född: 2005
Färg: Mörkbrun 
Mankhöjd: 165 cm
Användning: Ridning

INFO:
En alert och snäll häst med motor som ändå inte blir för pigg. Kan mycket inom dressyren och vill att du som ryttare är still och inte pillar för mycket. Tycker hoppningen är kul men tappar lätt självförtroendet när det kommer upp mot 90–1 m och kräver då av dig som ryttare mycket stöttning och beröm när han är duktig. Mysiga turer i skogen är det han gillar bäst och du känner hur han njuter varenda sekund.

YOCHI

Ras: Gotlandsruss
Född: 1999
Kön: Valack   
Färg och tecken: Gulbrun
Mankhöjd: 126 cm
Användning: Körning (Ridning)

INFO:
Räcker ut tungan om han får lite gott. Tryggheten själv i både ridningen och körningen men gör inte mer än vad han behöver om du som ryttare/kusk inte ber honom. Tycker det är kul att hoppa men gillar mest när han får komma ut i skogen med vagn och lunka på i sin egna lilla värld.

Calle

CALYPSO BAR (Calle)

Ras:Quarter/ponnykorsning
Född: 2003 
Kön: Valack
Färg och tecken: Skimmel
Mankhöjd: ca 157 cm
Användning: Ridning och körning

INFO:
Är en herre med integritet men tycker om att bli ompysslad. Älskar att gå först på uteritterna, där han lunkar på i sin egen lilla värld. Börjar bli riktigt fin i dressyren men du får rida för det. I hoppningen så är han en trygg kille som visar vägen.

PEJNARVE POLIS (Polis)

Ras: Gotlandsruss
Född: 1999
Kön: Valack
Färg och tecken: Svart
Mankhöjd: 125 cm
Användning: Ridning

INFO:
En herre med stil. Ge honom många snälla ord så får du mycket tillbaka. Gillar att pysslas med och vid ordentlig rykt kan man spegla sig i honom. Att komma ut i skogen är det bästa han vet där han blir lite pigg. Men i ridhuset lunkar han på i lugn takt om ryttaren inte ber honom om lite gas.

ARTCHIE

Ras: Gotlandsruss
Född: 2001
Kön: Valack
Färg tecken: Isabell
Mankhöjd: 124 cm
Användning: Körning och ridning 

INFO:
Är stallets sötnos, men har russets hjärta = Envis. Men är ändå snäll och glad. Är något lat om kusken/ryttaren är det. Älskar att visa upp sig framför vagnen och har nu börjat tävla mer inom alla områden med sina skötare.

DEHLI

Ras: Nordsvensk/ Svenskt halvblod
Född: 2000
Kön: Sto
Färg och tecken: Fux, bläs, vita kotor bakben.
Mankhöjd: 160 cm
Användning: Ridning

INFO:
Alltid pigg men ändå lydig. Men du som ryttare måste vara avspänd. Hoppar allt och blir överlycklig bara hon ser hindren. Älskar att bli ompysslad även om hon kan se ut som att hon inte bryr sig. Har koll på allt! 

HURRY UP (Harry)

Kön: Valack
Född: 1997
Färg: Fux med stjärn
Mankhöjd: 146 cm
Användning: Ridning och handikapp

INFO:
Välutbildad, trygg och trevlig ponny som kan mycket inom dressyren men vill att du inte pillar för mycket med handen. Tycker hoppningen är kul så länge det är på en lekande nivå. Tar väl hand om dig som sitter på oavsett kunskap.

BRALETTE (Semla)

Ras: Svenskt Halvblod
Född: 2002
Kön: Sto
Färg: Mörkfux, bläs med två vita kotor bak.
Mankhöjd: 167 cm
Användning: Ridning

INFO:
Hon är damen som älskar att visa upp sig men kan ha lite humör då hon vet hur hon vill ha det. Välutbildad både i dressyren och i hoppningen och visar dig när du gör rätt och fel. Tycker om mysiga turer ut i skogen där hon gärna lunkar på med långa tyglar.

HAJDER

Ras: Gotlandsruss
Född: 2007
Kön: Valack
Färg: Fux
Mankhöjd: ca 125 cm
Användning: Ridning och körning

INFO:
Den tuffa och coola killen i hagen men under matcho stilen finns en väldigt snäll och otroligt gosig herre som älskar att bli ompysslad med pussar. 
Är lugn och snäll att rida men kan hitta på lite bus ibland. Matchas just nu till paret och ett VM 2017.

HAVDER

Ras: Gotlandsruss
Född: 2009
Kön: Valack
Färg och tecken: Brun
Mankhöjd: ca 125 cm
Användning: Ridning och körning

INFO:
Havder är våran lilla buspojke, älskar att hitta på små bus som att knyta upp sig själv och tugga på sina tyglar om det går. Är väldigt snäll i ridningen och gör som du säger både på banan och i skogen. Han tar dagen som den kommer!

MYNTA

Ras: Gotlandsruss
Född: 2005
Kön: Sto
Färg och tecken: Brun med stjärn och två vita kotor bak.
Mankhöjd: ca 123 cm
Användning: Ridning

INFO: 
Mynta är en snäll och lugn ponny men hon är ju av rasen russ vilket betyder att hon också kan vara lite envis ibland. Är välutbildad inom dressyren men ryttaren måste jobba för det för hon ger inget gratis. Är hoppad upp till 90 cm med lätthet och tycker det är roligt. Tar väl hand om alla sina ryttare.

SALAMA

Ras: New forrest
Född: 2008
Kön: Valack
Färg: Brun med bläs
Mankhöjd: 140 cm 
Användning: Ridning

INFO:
En trevlig ponny med fart i, Salama älskar att komma ut i skogen där han gärna vill gå först och kan bli lite för pigg i galoppen ibland. Tycker även hoppning är väldigt kul men är betydligt lugnare på banan. I dressyren kräver han att du som ryttare är lugn och avslappnad så du inte spänner dig för det känner han och blir då också spänd.

ISMON

Ras: Nordsvensk
Född: 2011
Kön: Valack
Färg: Mörkbrun
Mankhöjd: ca 145 cm
Användning: Körning och ridning

INFO:
Ismon ska alltid vara med på det du gör, han är väldigt nyfiken och positiv till i stort sätt allt han ser och gör. Bli ompysslad i stallet i hopp om lite godis tackar han aldrig nej till. Ännu under utbildning.

DRINK

Ras: Gotlandsruss
Född: 2007
Kön: Valack
Färg och tecken: Brun
Mankhöjd: ca 120 cm
Användning: Ridning och körning

INFO:
Den söta ponnyn som alltid ser gulligt oskyldig ut. 
Tycker det är mysigt att bli ompysslad, men gillar inte när det blir för stimmigt i stallet eller ridhuset då han blir lite stressad av det. Tar hand om alla ryttare som sitter på honom men kan ta fram det envisa lilla russet när något blir för jobbigt och busa. 

CASSIOPEIA (Cassi)

Ras: Knappstrupper Korsning 
Född: 2005
Kön: Sto
Färg: Svart med stjärn
Mankhöjd: ca 165 cm
Användning: Ridning

INFO:
Den coola damen i hagen som har lite temperament. 
Men tar alltid hand om dig som sitter på. Börjar bli ännu finare i dressyren och hoppar nu upp till 1m utan problem. På uteritterna håller hon sin plats i ledet och hänger bara med.

HERRING (Heri)

Ras: Svenskt Halvblod
Född: 2008
Kön: Sto
Färg: Brun med bläs
Mankhöjd: ca 152 cm 
Användning: Ridning

INFO:
En dam med tryck i som är väldigt alert och med på noterna men har även ett stos humör. Ännu under utbildning men börjar bli väldigt fin i dressyren och hoppningen börjar även gå bättre, så fort hon inser att hindrena inte vill äta upp henne.

ENGEL

Ras: Arabiskt Fullblod
Född: 1995
Kön: Sto
Färg och tecken: Skimmel
Mankhöjd: ca 150 cm
Användning: Ridning

INFO:
Snäll och en bestämd dam. Lyhörd och känslig i dressyren, sitt rätt så går hon som tåget. Hoppa älskar hon och fort skall det gå. Tycker mycket om att komma ut på långa mysiga turer i naturen. Där går hon gärna först och visar vägen. Det är bara att hänga med.

MARCO

Ras: Polskt halvblod
Född: 2004
Färg: Fux med bläs och fyra vita strumpor
Kön: Valack
Mankhöjd: ca 150
Användning: Ridning, handikapp

INFO: 
Han är grabben med stil och en gnutta attityd, testar gärna om han måste göra som du säger. Men säger du ifrån så skärper han sig och blir en riktig mys gubbe som kan stå och pussa dig på kinden hela dagen. Kräver att du är stadig och inte ordnar för mycket i dressyren för att han ska släppa efter. Han tycker det är kul och hoppa och gör så gott han kan. Tar även hand om dig som nybörjare eller osäker både i skogen och på banan.

ALADDIN

Ras: Korsningsponny
Född: 1998
Kön: Valack
Färg: Brun
Mankhöjd: ca 125 cm
Användning: Ridning

INFO:
Den lugna trygga mannen som tar väl hand om alla som rider honom. Men ännu finns det krut i honom om ryttaren ber om det. Välutbildad i dressyren och hoppning då han tävlat mycket som yngre men har dom senaste åren gott som läromästare. Hoppningen är det han tycker är roligast, trots att han är blind på ena ögat.

CHARISMA II (Charisma)

Ras: Arabiskt Fullblod/ Gotlandsruss
Född: 1991
Kön: Sto
Färg och tecken: Brun, stjärn
Mankhöjd: 134 cm
Användning: Ridning och körning

INFO:
Den söta lilla ädelstenen med gråa hår i pannan, alltid snäll fast kan ta fram russet i sig om hon tycker något är tråkigt. Tycker mycket om hög fart ute på ängarna men tar ändå hand om nybörjarryttaren på banan. 
Många barn har börjat hoppa och lärt sig galoppera med henne.

CHATEAU CHICKO (Chicko)

Ras: Svensk Ridponny
Född: 2001
Kön: Valack
Färg och tecken: Skimmel
Mankhöjd: 147 cm
Användning: Ridning

INFO:
Den lugna snälla grabben men det finns även lite bus gömt bakom dem söta små ögonen när det är något som blir för jobbigt. Väldigt fin och känslig i dressyren och hoppar som en gud. Ännu bara hoppad upp till 120 cm men finns kapacitet för mer.

BELLA

Ras: Nordsvensk
Född: 1998
Kön: Sto
Färg och tecken: Svart
Mankhöjd: 145 cm
Användning: Ridning, körning, handikapp.

INFO:
Go och glad häst. Den stora klippan i gänget. Tycker dressyr är jobbigt men gör vad man ber henne om. Hoppar gärna låga hinder men med rätt ryttare kan hon komma upp på 80 cm. Älskar att dra vagnen både till vardags och fest. 

JONNY CONNORS (Jonny)

Ras: Irish Cob
Född: 1993 
Kön: Valack
Färg och tecken: Svartskäck, bläs
Mankhöjd: 145 cm
Användning: Ridning

INFO:
Är en lugn och stabil ponny, alltid med på noterna i både dressyr och hoppning.  
Älskar att komma ut i skogen och vill gärna vara först.Är som en bulldozer som går fram överallt, inte rädd för något. Han är en mycket bra nybörjar ponny. Är en av våra fodervärds hästar.

CASSCARINO (Casken)

Ras: Svenskt halvblod
Född: 1999
Kön: Valack
Färg och tecken: 
Mörkbrun, stjärn, vita kronränder på alla ben.
Mankhöjd: 165 cm
Användning: Ridning

INFO:
Casscarino är en mysig och lugn. Välutbildad i dressyr även om han inte visar det.
I hoppning kan han bli något stark men gillar det skarpt och bjuder på alla hinder. Tycker mycket om att komma ut i skogen och gasar gärna iväg på stranden om han får lov.

MARIO

Ras: Korsningsponny russ/angloarabiskt fullblod
Född: 1993 
Kön: valack
Färg och tecken: Isabell
Mankhöjd: 137 cm

INFO:

En äldre herre med stor värdighet och kunnande. Kan du rida så går han som en klocka i både dressyr och hoppning. Han är jättesnäll och tar hand om alla sina ryttare. Är trygg att rida ut på och gillar fart. Älskar ryktstunder i stallet då bara han njuter.

TARPANS ALTO (Alto)

Ras: Gotlandsruss
Född: 1991
Kön: Valack
Färg och tecken: Svart
Mankhöjd: 125 cm
Användning: Ridning och körning

INFO:
Pigg, snäll och en busig gammal gubbe. 
Han gillar att komma ut på mysiga turer i skogen. 
Tar hand om barnen men du måste ändå göra helt rätt för att han ska galoppera.

LÄNSMAN

Ras: Gotlandsruss
Född: 1995
Kön: Valack
Färg och tecken: Fux, stjärn.
Mankhöjd: ca 124 cm
Användning: Ridning, körning.

INFO:
En snäll, stabil men kan vara en lat ponny. 
Rör aldrig ett hårstrå för mycket. 
Perfekt till de mindre barnen då han bär runt dem i lugn takt. Framför vagnen blir han annorlunda, då rör han gärna på sig och känner sig stolt över att han får dra vagnen.

Poppen

KILBARRYS PABLO (Poppen)

Ras: Irländsk Ponny
Född: 1992
Kön: Valack
Färg och tecken: Brun, bläs, vita kotor båda bak.
Mankhöjd: 148 cm
Användning: Ridning

INFO:
En äldre herre med tryck i och gott självförtroende som charmar alla i sin väg. Gillar att hoppa och rida ut, då ska det gå undan tycker han. Dressyren är inte hans starka sida eftersom han inte tycker det är lika kul. Vill hålla ordning i flocken och ha koll på allt.

CASSANDRA 

Ras: Svenskt Halvblod
Född: 1997
Kön: Sto
Färg och tecken: Skimmel
Mankhöjd: ca 155 cm
Användning: Ridning

INFO:
Snäll och en jätte go häst. Kan otroligt mycket inom dressyr. Hoppning är inte hennes starka sida men hon kämpar på ändå. Är lugn och trygg på uteritterna men kan ibland bli så glad att det kommer ett glädjeskutt. En av dom vackra klipporna.

Babben

BABBEN

Ras: Varmblodig travare
Född: 1999
Kön: Sto
Färg och tecken: Fux, bläs, halv och helstrumpa bak.
Mankhöjd: ca 170 cm
Användning: Ridning

INFO:
Vår egen travare med det stora hjärtat och långa benen. Snäll, men kan bli på hugget när det är något roligt på gång. Då studsar hon som en pingpong boll. 
Gillar både hoppning, dressyr och galoppen på stranden. Är mycket lyhörd och anstränger sig mycket för att göra rätt och som vi vill.

DIRK

Ras: Gotlandsruss
Född: 2009
Kön: Valack
Färg: Brun
Mankhöjd: ca 125cm 
Användning: Ridning och körning

INFO:
Den otroligt söta lilla ponnyn som alltid kommer fram i hagen för att kolla vad du gör. Snäll i ridningen men har ännu lite unghäst bus för sig. Är under utbildning.

HEM