im


Inkörningskurs planeras att starta 9 mars och hålla på totalt 5 helger framåt. Vi är max 6 st. och hjälps åt med våra hästar i de olika momenten i inkörningen.  Samling kl. 9 och slutar vid 12.

Pris för 5 ggr 3250 kr som betalas på första träffen.

Anmäl dig genom att skicka sms till Maria 073 637 49 65 senast 8 mars

HÄST OCH VAGN 

Det är något magiskt med att åka häst och vagn! Att bara sitta där, ackompanjerad av hovklapper och betrakta landskapet som passerar förbi. Då är det lätt att känna vingslagen från tiden då detta var det vanligaste sättet att färdas längs landsvägarna som slingrar mellan Gotlands medeltida kyrkor och gårdar. Hos oss i Grötlingbo kan du fortfarande uppleva hur det är att åka med bara en eller två hästkrafter. 
Maria Johansson är Gotlands första c-tränare i körning och erbjuder både utbildning för dig som vill utvecklas som kusk och härliga turer med häst och vagn för dig som bara vill ut och njuta.

Ny upplevelse!

Åka fyrspann med våra tävlingsruss.

Du får vara med när vi selar ut de fyra russen, spänna för, hoppa på maratonvagnen och så ger vi oss av ut i skogen. En sväng på körbanan mellan koner och vi kommer att besöka ett maratonhinder och känna på hur det fungerar. Går allt bra så får du ta tömmarna och köra.

Under ditt besök kommer jag att berätta om sporten, vad man som kusk ska tänka på när man kör 4 hästar, du får veta mer om russen framför vagnen och hur vi tar oss iväg på våra tävlingar. En enkel fika väntar i stallet när hästarna är avselade. 

Pris för denna upplevelse på 3 h,  3000 kr för 1– 2 personer.
Tidsbokning.


Får det lov att vara en hästkraft – eller två?

 Vi erbjuder allt från en timmas turer till halv- och heldags upplevelser med mat och fika längs vägen. Turen kan anpassas efter dina önskemål. De som vill hjälper till att rykta och sela hästarna innan vi ger oss av. Då får ni tid att bekanta er med varandra. Ni kan åka med små söta gotlandsruss eller stora trygga nordsvenskar. 

Och hos oss är alla välkomna – självklart har vi vagnar anpassade för rullstol.

Pris: Körning vid Skradarve 1420 kr/för första timmen /ekipage sedan 550 kr per påbörjad halvtimmen. För en heldag är priset 6300 kr för 8 h.
Körning om ekipaget åker iväg 4200 kr för första timmen och 700 kr/påbörjad halvtimme. Resa inom 6 mil ingår sedan tillkommer resan med 200 kr/mil.Bröllop och Romantik

Inget är mer romantiskt än ett brudpar i en hästdroska! Ska du gifta dig och behöver skjuts till och från kyrkan? Då spänner vi en eller två hästar framför den vackra viktoriavagnen. Denna tjänst erbjuder vi över hela ön.

Pris: 6300 kr för första timmen inkl inställseavgift sedan 740 kr per påbörjad halvtimme. Resa inom 6 mil ingår annars tillkommer resa med 200 kr/mil. Priset gäller för par eller enbet. Pris för fyrspann 13 500kr för första timmen sedan 1500kr per påbörjad halvtimme.


KÖRKURS

Körträning/tömköra! 

Inga träningsdagar sätts utan du hör av dig så bokar vi in det en dag som passar oss båda. Vi kan träna alla moment och vill du köra in så går det bra med. 

Pris: 30 min för 420 kr och 550 kr för 45 min.
Vill du hyra utrustning 250 kr.

Har du ingen egen häst så kan du ta privatlektioner med mina hästar. Priser enligt enskilda lektioner.


IN- OCH TILL KÖRNING 

Inkörning

Vi tar emot din ponny eller häst för att köra in eller vidareutbilda inom körning. Till oss kommer hästar från hela Sverige och vi utbildar dem till önskad nivå. Maria är Gotlands första C-tränare I körning med stor erfarenhet. 
Sina egna hästar har Maria utbildat från grunden till svår klass.
När vi kör in en häst går vi noggrant igenom moment för moment och får hästen att känna sig trygg i varje enskilt moment innan vi fortsätter vidare i arbetet. 

De olika momenten: 

  • Vänja  hästen vid draglinor. 
  • Tömköra med draglinor med svängel 
  • Dra däck
  • Vänja hästen vid lösa skaklar  
  • Dra släpa 
  • Dags för vagnen

Redan från dag ett  låter vi hästen gå över skaklar och stifta bekantskap med vagnen som därmed blir ett naturligt inslag i hästen vardag. Vi är alltid flera stycken när vi jobbar med att köra in en hästen.

Pris för inkörning: 3125 kr per vecka. 
I det ingår foder, skötsel samt arbete 5 gånger. 

www


HEM