HÄST OCH VAGN 

Det är något magiskt med att åka häst och vagn! Att bara sitta där, ackompanjerad av hovklapper och betrakta landskapet som passerar förbi. Då är det lätt att känna vingslagen från tiden då detta var det vanligaste sättet att färdas längs landsvägarna som slingrar mellan Gotlands medeltida kyrkor och gårdar. Hos oss i Grötlingbo kan du fortfarande uppleva hur det är att åka med bara en eller två hästkrafter. 
Maria Johansson är Gotlands första c-tränare i körning och erbjuder både utbildning för dig som vill utvecklas som kusk och härliga turer med häst och vagn för dig som bara vill ut och njuta.


Får det lov att vara en hästkraft – eller två?

 Vi erbjuder allt från en timmas turer till halv- och heldags upplevelser med mat och fika längs vägen. Turen kan anpassas efter dina önskemål. De som vill hjälper till att rykta och sela hästarna innan vi ger oss av. Då får ni tid att bekanta er med varandra. Ni kan åka med små söta gotlandsruss eller stora trygga nordsvenskar. 

Och hos oss är alla välkomna – självklart har vi vagnar anpassade för rullstol.

Pris: Körning vid Skradarve 1000 kr/h /ekipage och 6300 kr för 8 h.
Körning om ekipaget åker iväg 3500 kr för första timmen och 600 kr/påbörjad halvtimme. Resa inom 6 mil ingår sedan tillkommer resan med 200 kr/mil.Bröllop och Romantik

Inget är mer romantiskt än ett brudpar i en hästdroska! Ska du gifta dig och behöver skjuts till och från kyrkan? Då spänner vi en eller två hästar framför den vackra viktoriavagnen. Denna tjänst erbjuder vi över hela ön.

Pris: 6000 kr för första timmen inkl inställseavgift sedan 700 kr per påbörjad halvtimme. Resa inom 6 mil ingår annars tillkommer resa med 200 kr/mil. Priset gäller för par eller enbet.


KÖRKURS

Körträning/tömköra! 

Inga träningsdagar sätts utan du hör av dig så bokar vi in det en dag som passar oss båda. Vi kan träna alla moment och vill du köra in så går det bra med. 

Pris: 30 min för 350 kr och 450 kr för 45 min.
Vill du hyra utrustning 150 kr.

Har du ingen egen häst så kan du ta privatlektioner med mina hästar. Priser enligt enskilda lektioner.


IN- OCH TILL KÖRNING 

Inkörning

Vi tar emot din ponny eller häst för att köra in eller vidareutbilda inom körning. Till oss kommer hästar från hela Sverige och vi utbildar dem till önskad nivå. Maria är Gotlands första C-tränare I körning med stor erfarenhet. 
Sina egna hästar har Maria utbildat från grunden till svår klass.
När vi kör in en häst går vi noggrant igenom moment för moment och får hästen att känna sig trygg i varje enskilt moment innan vi fortsätter vidare i arbetet. 

De olika momenten: 

  • Vänja  hästen vid draglinor. 
  • Tömköra med draglinor med svängel 
  • Dra däck.
  • Vänja hästen vid lösa skaklar  
  • Dra släpa. 
  • Dags för vagnen

Redan från dag ett  låter vi hästen gå över skaklar och stifta bekantskap med vagnen som därmed blir ett naturligt inslag i hästen vardag. Vi är alltid flera stycken när vi jobbar med att köra in en hästen.

Pris för inkörning: Från 1700 kr till 1800 kr per vecka. 
I det ingår foder, skötsel samt arbete 5 gånger. 


HEM